Gyurkity Péter

Ingyenes szoftver azonosítja az Office dokumentumok rejtett részeit

A Workshare Technology nevű vállalat olyan ingyenes eszközt mutatott be, amely képes megtalálni az Office dokumentumok rejtett tartalmát - a korábban törölt részeket, vagy az alkotók nevét.

A cég szerint a program rendkívül hasznos azok számára, akik többedmagukkal dolgoznak ilyen dokumentumokon, hiszen gyakran előfordul, hogy ha nem távolítottuk el azokat a Microsoft saját programjával, a végleges verzió tartalmazza a korábban törölt, rég elfelejtett részeket, vagy egyéb olyan információt, amelyet a készítők nem szándékoznak kiadni. Ez akkor fordulhat elő, ha bekapcsolva hagyjuk a változáskövetési opciókat - az Office ugyanis ebben az esetben megjegyzi, hogy ki és mikor hajtotta végre a dokumentumban eszközölt változtatásokat. Természetesen a változások automatikus elfogadásával kiiktathatjuk ezt az opciót, de ezt a legtöbben elfelejtik engedélyezni, így nem csoda, hogy a világhálón fellelhető dokumentumok egy része rejtett információkat is tartalmaz.

A Workshare eszköze felugró ablakban figyelmeztet arra, ha a megvizsgált dokumentum rejtett információt tartalmaz, így elkerülhetjük a bizalmas adatok, vagy nem kívánt részek megosztását. A Workshare Trace ezután összegzést készít a dokumentumban talált összes metaadatról, így a készítők hozzáláthatnak a rejtett részek eltávolításához.

A vállalat kereskedelmi szoftvere, a Workshare Protect 4 ennél jóval többet nyújt, és többek között korlátozhatja a fájlhoz való hozzáférést, illetve az interneten történő továbbküldést. A program legújabb változata már arra is figyelmeztet, ha egy elektronikus levél csatolt állományaként akarunk továbbítani egy ilyen dokumentumot. Legfontosabb funkciója azonban, hogy meghatározhatjuk, hogy az adott számítógépen mely felhasználók jogosultak a fájl megtekintésére, kinyomtatására, vagy továbbítására. A Workshare Protect 4 próbaverziója ingyen letölthető, míg a teljes változat - számítógépünktől függően - 30 és 50 dollár közötti áron kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • raingun #4
    Meg akkor is kitudódhat az előző verzió, ha emailben nem az újat, hanem az előzőt csatoljuk. Erre is van több ingyenes módszer. Az egyik az hogy nem ugyanazon a néven tároljuk a fájlt.
    A másik módszer bla, bla, bla

    Aki nem ért hozzá, ne használja!
  • gz8 #3
    Ha ingyen letölthető, akkor miért kell a mailcímem? Leszokhatnának már erről a bohóckodásról...
  • pemga #2
    "Voltmár", így találták meg az SCO periratában azt, hogy az IBM előtt egy bankot akart beperelni. :) Aztán valamiért meggondolták magukat.

    A Word az egyik legárulkodóbb progi, egy üres file gyártásánál úgy kezdi hogy ott van az összes környezeti változód (milyen user vagy, milyen domainbe vagy belépve épp, milyen programok futnak a gépeden ebben a pillanatban, stb.)
  • testerlnx #1
    Jó lenne ha kiírná a kedves szerkesztő hogy melyik Office-ra gondol (a címben!), hiszen van egy pár... Még akkor is ha jelenleg az M$OFF a legelterjedtebb!