Spencer

Jön az Office 2003 Service Pack 1

A Microsoft munkatársai bejelentették, hogy a tavaly októberben megjelent Office System irodai szoftvercsomag első nagy méretű javítócsomagja előreláthatólag június végén fog elkészülni.

A redmondi székhelyű vállalat szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Service Pack 1 (SP1) az InfoPath 2003, a OneNote 2003, a Project 2003, a Publisher 2003, a Visio 2003, a SharePoint Portal Server és Windows SharePoint Services alkalmazásokat, illetve az Office 2003-at fogja frissíteni. Mint ismeretes, utóbbi csomag részét képezi többek közt a Word szövegszerkesztő, az Excel táblázatkezelő, a PowerPoint prezentációs, illetve az Outlook elektronikus levelezési szoftver.

Különböző termékeihez a Microsoft általában a megjelenést követően hat-kilenc hónappal adja ki az első nagy szabású javítócsomagokat. Ezen Service Packok tartalmazzák az összes addig megjelent hibajavítást és frissítést, vagyis segítségével a felhasználók rendkívül könnyen és egyszerűen tehetik napra késszé korábban megvásárolt szoftvereiket. A Microsoft a közelmúltban néhány olyan javítócsomagot is kiadott már, melyek a szokásos hibajavításokon kívül új szolgáltatásokat is tartalmaznak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a közeljövőben érkező Office 2003 Service Pack 1 felvonultat-e ilyen új szolgáltatásokat. Emlékezetes egyébként, hogy a szoftvercég tavaly novemberben, tehát alig egy hónappal az Office 2003 debütálását követően már ki is adott egy online elérhető kritikus frissítést a szoftvercsomaghoz.

Egyes szakértők úgy vélik, hogy a Service Pack 1 megjelenését követően meg fognak ugrani az Office 2003 eladások, ugyanis sok egyéni és vállalati felhasználó csak akkor vesz meg egy programot, ha annak készítője már kiadta hozzá az első komolyabb javítócsomagot. Mindenesetre az Office 2003 sokak szerint már eredeti, javítatlan verziójában is kevés hibát tartalmaz és megbízhatóan működik, vagyis tulajdonképpen felesleges várni a vásárlással. "Az Office 2003 alig néhány hibát tartalmaz, ennek megfelelően a szoftver jó fogadtatásra talált. Értesüléseim szerint az Office 2003 első javítócsomagja leginkább biztonsági problémákat fog orvosolni" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban egy független elemző.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Yfel #5
  Van aki notepad-et :o)

  Jó is az, kis fájlokkal dolgozik :o)

  Y
 • Vik1984 #4
  van aki nanot ... najo, azt azert megse :-)
 • Alien_AM #3
  van aki edit-et meg vi-t hasznal :)
 • Darth Sith #1
  adják csak ki minél előbb... :)