Spencer

Új Nikon digitális fényképezőgépek

A Nikon nem tétlenkedett az elmúlt napokban: a vállalat munkatársai bejelentették a Coolpix 8700 és D70 típusjelzésű digitális fényképezőgépeket, az SB-600 AF típusjelű vakut és az AF-S DX Nikkor 18-70 mm f3.5-4.5G IF ED objektívet.

A Nikon a Coolpix 8700-as digitális fényképezőgépet elsősorban a haladó amatőr fotósoknak szánja. Az újdonság legfontosabb specifikációi közé tartozik a 8 megapixeles felbontás, a nyolcszoros optikai zoom, a Nikkor ED optika, valamint a 238 ezer képpontos felbontású folyadékkristályos kijelző. A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy a Coolpix 8700 segítségével maximum 3264x2448 pixeles felbontású fényképek készíthetők, melyek később akár 50x75 centiméteres papírképek formájában is tökéletes minőségben hívhatók elő. A fotómasina számos gyári beállítással rendelkezik, vagyis segítségével még a kezdő fotósok is azonnal kiváló felvételeket készíthetnek, ezzel párhuzamosan pedig a profi fotósok kihasználhatják a manuális beállítások nyújtotta lehetőségek széles tárházát is.

Klikk ide! Klikk ide!
Nikon Coolpix 8700 - klikk a képekre a nagyításhoz

A különleges zajszűrő technológiával felvértezett kamera makró üzemmódban az optikától akár csak 3 centiméterre elhelyezett objektumokról is tökéletesen éles képet tud készíteni, és gondolom mondanom sem kell, hogy a fényképezőgép állóképek mellett mozgóképek rögzítésére is alkalmas. A Coolpix 8700 dobozában megtalálható többek közt a Nikon által kifejlesztett Nikon View 6 fotókezelési szoftver, valamint egy Arcsoft-féle programcsomag, mely többek közt a VideoImpression és Panorama Maker szoftvereket foglalja magába. Az akkumulátorokkal, töltővel, valamint USB és videókábelekkel szállított Coolpix 8700 ajánlott végfelhasználói ára 999 dollár, vagyis mintegy 214 ezer forint.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Nikon D70 - klikk a képekre a nagyításhoz

Ugyancsak most debütált a Nikon D70 típusjelzésű újdonsága, mely a vállalat jelenlegi SLR termékcsaládját egészíti ki. A D70-es modell segítségével maximum 6,1 megapixeles felbontású digitális fényképeket lehet készíteni, de ami talán ennél sokkal fontosabb, a készülék másodpercenként akár 3 fotót is képes készíteni, mégpedig egymás után 144 darabot. A szimultán tömörített NEF (RAW) és JPEG mentésre képes, PictureProject szoftverrel és egyéb kiegészítőkkel ellátott Nikon D70 ára az új DX Nikkor 18-70 mm f/3.5-4.5G IF-ED optikával együtt 1299 dollár, vagyis megközelítőleg 278 ezer forint.

Klikk ide! Klikk ide!
Nikon SB-600 AF vaku - klikk a képekre a nagyításhoz

Klikk ide! Klikk ide!
AF-S DX Nikkor optika és a Nikon elnöke kezében egy D70-essel

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AtisH #13
    A D70-es cserélhető obijektives, de a Coolpix 8700-nál nagyon egyben van. Lehet, hogy ehhez is adapter kell, ha szeretnék másik obijektivet?

    sliders1: szerintem a HP-t nem szabad egy lapon emliteni a Nikon-nal, ha a minőség és a tudás a szempont. Nameg érdemes megkérdezni a szervizeseket, ill. a boltosokat, hogy milyen a HP meghibásodási statisztikája...:-/
  • gz8 #11
    A HP inkább nyomtatóban hasít :)
  • Cat #10
    autofokusz is van rajta természetesen, de ez nem klikk és lődd gép, hanem azoknak való, akik szeretnek komolyabban állítgatni
  • papabear #7
    Kompakt kameráknál majdnem mindegy, de ha magas szinten szeretnél fotózni és van pénzed, akkor a Nikon profibb (D sorozat) gépei közül válassz.
  • Darth Sith #4
    Hp -nek is vannak nagyon jó cuccai. de ez azúj Nikon nagyon tetszik. és tudásához képest nem is kerül sokba!!! ha azt vesszük hogy multkor elmentem nézni egy gépet, és 4megapixelt tudott, meg 6xoros zoom stb.. volt 200ezer... sztem ez egy nagyon jó gép!!!! :))
  • Cat #3
    hp digitális fényképezésben nem márka, habár utóbbi időben van használható kategóriába eső gépe