Spencer

Új Nikon Coolpix digitális fényképezőgép

A Nikon bejelentette rendkívül kompakt méretekkel rendelkező, 3,2 megapixeles felbontású legújabb digitális fényképezőgépét, a Coolpix 3700-at, mely az első, Secure Digital memóriakártyákkal kompatibilis, Coolpix sorozatú Nikon kamera.

A Coolpix 3700 ugyancsak az első olyan Coolpix digitális fényképezőgép, melynek segítségével TV adás minőségű videoanyagok készíthetők. A kereskedelmi forgalomban várhatóan napokon belül megjelenő újdonság 399 dollárba, vagyis mintegy 87 ezer forintba fog kerülni és leendő tualjdonosai akár 640 x 480 pixeles felbontású mozgóképeket is készíthetnek majd a segítségével, még pedig 30 képkocka/másodperces sebesség mellett.

A Most bejelentett Nikon Coolpix 3700 csatlakozik a gyártó által az idén nyáron bemutatott, 500 dollárnál kedvezőbb árú Coolpix digitális fényképezőgépek sorába, és ezen modellekhez képest néhány új szolgáltatást is képes felvonultatni. A mintegy 130 grammos tömeggel rendelkező, alumínium vázas Coolpix 3700 nem kevesebb mint tizenöt gyári fényképezési beállítást tudhat magáénak, melyek alaposan megkönnyítik a kezdő fotósok életét. Ezen gyári beállítások segítségével portrét, beltéri, illetve kültéri felvételt, naplementét, vagy múzeumbelsőt éppolyan könnyű fényképezni, mint például tűzijátékot.





Érdekes új szolgáltatás az úgynevezett Panorama Assist Mode, mely lényegében teljes mértékben automatizálja a több fényképből álló panoráma felvételek elkészítését. Mondanom sem kell, hogy a Nikon újdonsága makrófotozásra is tökéletesen alkalmas. A Coolpix 3700 révén az objektívtől akár csak 4 centiméterre elhelyezkedő tárgyakról is tökéletes minőségű képeket lehet készíteni, valamint említésre méltó, hogy a fényképezőgép akár ötórányi hangfelvétel készítésére is alkalmas, és a fotósoknak arra is lehetőségük nyílik, hogy az elkészített fotókhoz húszmásodpercnyi hangfelvételeket rögzítsenek. A kiegészítő szolgáltatások közé sorolható ezenkívül a nyolc különböző videofelvételi üzemmód, a 256 szegmensű fénymérő funkció, illetve az automatikus fehéregyensúly beállítás.

A Coolpix 3700-zal egy időben debütált a Nikon legújabb lítium-ion akkumulátora, az EN-EL5, valamint legújabb akkumulátor töltője, az MH-61. A gyártó szerint az új akkumulátor egy feltöltéssel több mint kétszáz digitális fénykép elkészítését teszi lehetővé. A Coolpix 3700 mellé egyébként a gyártó Duracell CP-1 típusjelzésű elemeket, valamint számos nagy tudású szoftvert is csomagol.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #3
    Azt hiszem nem lesz rossz gép.
    A végén még lehet, hogy veszek egyet :)