Spencer

Új Aiwa, Nikon, Casio és Kodak digitális fényképezőgépek

A Nikon, a Kodak és a Casio a napokban új modellekkel frissítette fel digitális fényképezőgép termékcsaládját, az Aiwa pedig bemutatta első saját fejlesztésű masináját.

Az elsősorban különböző otthoni hi-fi termékeiről és hordozható zenelejátszóiról ismert Aiwa munkatársai a múlt héten Las Vegasban megrendezett CES 2004 szakkiállításon rántották le a leplet az AZ-C7 típusjelzésű vadonatúj digitális fényképezőgépről, melynek érdekessége, hogy nem a hagyományos módon, memóriakártyákon tárolja a képeket, hanem egy 32 MB kapacitású USB flash drive-on.


Aiwa AZ-C7

A 2,1 megapixeles felbontással rendelkező modell kompakt méretű, lekerekített borítást kapott. A 42 milliméteres fix lencsével ellátott fényképezőgép 1,5 colos folyadékkristályos kijelzőt tudhat magáénak, a készülék energiaellátásáról pedig újratölthető lítium-ion elemek gondoskodnak, melyekhez egyébként töltőt is mellékel a gyártó. Az Aiwa AZ-C7 érdekessége, hogy két másodperc alatt négy fotót is képes készíteni. Az újdonság várhatóan májusban jelenik majd meg a kereskedések polcain, az árral kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információink.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Nikon Coolpix 2200 & 3200 - klikk a képre a nagyításhoz

A Nikon két új modellel bővítette a Coolpix termékcsaládot: a 199 dolláros áron kapható, 2 megapixeles felbontású Coolpix 2200-zal, illetve a 299 dollárba kerülő, 3,2 megapixeles Coolpix 3200-zal, mely masinák a gyártó ígéretei szerint már a jövő hónaptól kezdve világszerte megvásárolhatóak lesznek. Az SD (Secure Digital) memóriakártyák fogadására képes Coolpix kamerák tíz százalékkal kisebb méretűek, mint közvetlen elődeik, melyek egyébként még CompactFlash kártyákra mentették a képeket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Casio QV-R51

Klikk ide! Klikk ide!
Casio QV-R51 és Casio R40 - klikk a képre a nagyításhoz

A Casio az 5 megapixeles felbontású, QV-R51 típusjelzésű digitális fényképezőgéppel bővítette termékskáláját. A 4 megapixeles QV-R41 utódjának tekinthető modell várhatóan februárban jelenik majd meg a piacon, még pedig 399 dolláros áron. A 9,7 MB integrált memóriával és háromszoros optikai zoommal rendelkező fényképezőgép LCD-je 2 colos képátlójú.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Kodak LS753 - klikk a képre a nagyításhoz

A Kodak a Schneider lencsékkel szerelt 4 megapixeles LS743-as, valamint 5 megapixeles LS753-as újdonságokról rántotta le a leplet. Az előbbi modell 349 dollárba kerül és áprilistól lesz elérhető, az utóbbi fényképezőgép pedig júniusban debütál a piacon, egyelőre ismeretlen áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #2
    hát vannak érdekes gépek.. :)
  • Punker #1
    Ez az Aiwa jobban hasonlít valami Star Trek kütyühöz mint fényképezőgéphez :)))