SG.hu

Véget ért a Sulinet XP pályázat

November 29-én hirdették ki a Microsoft Magyarország által indított Sulinet XP pályázat eredményeit, melyre több száz pályamű érkezett. A 7-12 éves korcsoport fődíja egy belföldi családi utazás, a 13-18 éves korosztály győztese pedig elutazhat Redmondba, a Microsoft központjába. A nyertes pályaművek december 5-ig megtekinthetők a Westend City Center mozijának előterében.

A Microsoft Magyarország a Sulinet Expressz kormányzati támogatási program aktív résztvevőjeként 2003 júniusában indította útjára a "Sulinet XP" elnevezésű pályázatot. Az "Én és a számítógépem" témakörben meghirdetett pályázatra bármely művészeti ágban nevezhettek a jelentkezők, nem kellett semmiféle korlátokhoz alkalmazkodniuk.

"A Sulinet XP pályázattal azt szerettük volna elérni, hogy a fiatalok ne csupán termékeink felhasználói legyenek, hanem gondolják végig a számítógépükhöz, valamint a számítástechnikához fűződő érzéseiket, gondolataikat, és próbálják meg ezt a saját módjukon kifejezni" - mondta Pozsony Balázs, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere. "A pályázat eredeti beadási határideje szeptember 5-e volt, de a nyár folyamán nagyon sok kérés érkezett a pályázati határidő meghosszabbítására, így október végéig adtunk haladékot az esetleges jelentkezni vágyóknak. A hosszabbítás megérte: a beküldött pályaművek száma minden várakozásunkat felülmúlta."

A beérkezett pályaművek zsűrizésére november elején került sor. A beérkezett pályaművek sokszínűségéhez híven, a zsűri tagjai is különféle területeket képviseltek, így lehetővé vált a több szempontból való komplex értékelés. A zsűri tagjai voltak: Alföldi Róbert színművész; Barabás Éva műsorvezető; Kaszás György, a McCann-Erickson reklámügynökség kreatív igazgatója és Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

A beérkezett pályaműveket két külön korcsoportban bírálták el. A 7-12 éves korosztály győztese egy belföldi utazásra mehet családjával, a 13-18 éves korosztály nyertese pedig elutazhat Redmondba, a Microsoft központjába. A két fődíjon kívül gazdára talált még hat darab digitális fényképezőgép és tintasugaras nyomtató, valamint számos számítógépes kormány és Microsoft Zoo Tycoon, illetve Rise of the Nations játék.

A Sulinet XP pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására november 29-én, szombaton került sor a Westend City Center mozijának egyik termében, melynek előterében a 32 db nyertes pályaművet is kiállították. A díjátadás után a nyertesek még egy plusz ajándékot kaptak a Microsofttól, ugyanis megnézhették a "Némó nyomában, avagy egy bohóchal kalandjai" című animációs filmet.

"A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt az elbíráláskor, ugyanis jó néhány igazán különleges alkotás is érkezett; küldtek zeneszerzeményeket, maketteket, verseket, írásokat, üvegfestéseket és még riportfilmet is. A beérkezett alkotások magas színvonalát mutatja, hogy nagyon sok helyen hirdettünk holtversenyt, ugyanis néhány esetben tényleg nem letetett egyértelműen dönteni. Úgy vélem, a nyertesek joggal lehetnek büszkék magukra; megküzdöttek a győzelemért" - mondta Vityi Péter a Microsoft Magyarország vezérigazgatója. "A Sulinet XP pályázatra beérkezett alkotások száma, és az egyes pályaművek tartalma egyértelműen bizonyítja, hogy a felhasználók kötődnek számítógépeikhez. A gépek egyre sokoldalúbb felhasználhatósága és mindennapi életünkbe való bekapcsolódása révén valamiféle sajátos viszony alakul ki az ember és a gép között. Mi azon dolgozunk, hogy termékeink elősegítsék e kapcsolat kialakulását és fejlődését" - tette hozzá Vityi Péter.

A zsűri által kiválasztott nyertesek mellett azok a pályázók is jutalomban részesültek, akik a legelsők között küldték be pályázataikat, ugyanis az első száz beküldő Microsoft testtáskát kapott ajándékba.

A Sulinet XP pályázat nyertes pályaművei 2003. december 5-ig megtekinthetők a Westend City Center mozijának előterében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    rőla az róla csak reggel van
  • [HUN]PAStheLoD #1
    gondoltam hogy írok egy cikket hogy Én és az a szardoboz de inkább letettem rőla :)