SG.hu

Öt kritikus biztonsági résre figyelmeztet a Microsoft

[FigyeloNet] A Microsoft Corp. öt új, általa kritikusnak nevezett biztonsági résre hívta fel szoftver-felhasználóinak figyelmét, egyben biztosítva mindenki számára a szükséges javítások elérését annak érdekében, hogy megóvják a gépeket - a hírhedt Blaster féreghez hasonló programokat alkalmazó, a számítógép ellenőrzését átvevő, azt saját céljaira felhasználó - hackertámadások ellen.

A felhasználók rendszeres informálását célként kitűző új kezdeményezés részeként a Microsoft arról tájékoztatta programjainak használóit, hogy a veszély szoftverjeinek széles körét érinti, többek között az Exchange e-mail szervert, a Windows operációs rendszert, az üzenetküldő (instant messaging) szolgálatást és a webböngészők multimédiás szoftvereit.

A Microsoft kéri termékeinek (az érintett szoftverek listája megtalálható a http://www.microsoft.com/security oldalon) felhasználóit, hogy mielőbb alkalmazzák a javításokat. A javítások elkészítésében szerepe volt a biztonsági szoftvereket és szolgáltatásokat kínáló Shavlik Technologiesnek is.

Megfigyelők szerint a javítások száma nem különleges, ebben az évben minden hónapban megjelent négy-öt; ami aggodalomra adhat okot az a besorolás: a most kiadott hét javításból öt áll a Microsoft által adható legmagasabb, kritikus szinten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JxOxExY #9
    LOL......"A kiszolgáló túlterhelt".....
  • [HUN]PAStheLoD #8
    ja én nekem még SP1 sincs fenn mer tök felesleges..
  • [HUN]PAStheLoD #7
    vagy mégis van? :)
    akkor a sima http://windowsupdate.com szűnt meg?

    na mindegy
  • [HUN]PAStheLoD #6
    mivel ilyen oldal nincs is :P
  • Darth Sith #3
    én felraktam már. ne tök mindegy melyik? folyamatosan rakd fel az összeset és kész. :)