SG.hu

Megkezdődött a Microsoft csevegőszobáinak bezárása

[Mediainfo] A cég döntését a kéretlen e-mailek elburjánzásával és pedofil látogatók megsokasodásával magyarázta. A csevegés helyett a Microsoft megkezdte a sokkal korlátozottabb online beszélgetést lehetővé tevő InstantMessenger szolgáltatás terjesztését. Tervei szerint üzleti vásárlóinak biztosítja az IM-et, és egyben szorosabban integrálja a szolgáltatást a veszteséges MSN Web szolgáltatáscsomaghoz.

A korábban 28 országot tartalmazó bezárási országlista most két újabb célországgal is bővült: Ausztrália és Új-Zéland is felkerült azon országok közé, melyekben bezárulnak a csevegő szobák. A Microsoft e lehetőséget csak az Egyesült Államokban, Japánban és Kanadában tartja fenn előfizetőinek, mert ott jobban számon tudja tartani az online kapcsolatokat. Megmarad a szabad, moderálatlan csevegés Brazíliában is - közölte a Microsoft szóvivője.

A gyermekvédők üdvözölték a lépést, de a valódi kérdés az, vajon lesz-e folytatása a látványos gesztusnak. A versenytársak, az AOL Freeserve és a Yahoo nyilatkozataik szerint nem készülnek hasonló változtatásra. Az internetezők pedig "vállvonogatással" reagáltak, mert az MSN bezárása után is rengeteg nyitva tartó csevegő szobát találnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    az MSN t használom, a többi nem érdekel. :)