SG.hu

A Microsoft Research pályázata fiatal kutatóknak

A Microsoft mindig is szoros kapcsolatban állt a felsőoktatással, és számos programmal támogatta a felsőoktatási képzésben résztvevő hallgatókat. Ennek a kapcsolatnak a részeként a Microsoft most olyan ifjú kutatókat keres, akik kiemelkedő informatikai ismeretekkel rendelkeznek, kreatívak és innovatív ötletekkel állnak elő. A Microsoft Research Kelet- és Közép Európai Oktatási Kapcsolatok Csoportja pályázatot írt ki fiatal kutatók és kutatócsoportok számára. A pályázatra jelentkezőktől olyan kreatív kutatási projekteket várnak, melyek a Microsoft technológiáinak felhasználására épülnek.

A pályázaton Bulgária, Horvátország, a Cseh Köztársaság, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia azon diákjai vehetnek részt, akik jelenleg írják szakdolgozatukat, vagy doktori disszertációjukon dolgoznak. A beküldendő pályamunkák angol nyelven maximum három oldal terjedelműek lehetnek, és csakis az [email protected] e-mail címen lehet azokat eljuttatni a Microsoft Research központjába.

A pályázatot három kategóriában hirdették meg, melyek a Tablet PC, a SmartPhone és a Peer-to-peer technológiák. A beküldött anyagokat a bíráló bizottság háromféle szempontból értékeli: Innováció – azaz az ötlet újdonságtartalma; Érték – az ötlet hasznossága, és a Microsoft technológiáinak használata. A legjobb pályamunkák beküldői különböző tárgyi nyereményeket kaphatnak, illetve anyagi támogatást a kutatási cél megvalósításához.

A pályázatról részletesen a http://research.microsoft.com/collaboration/ university/europe/centraleastern/contests címen lehet olvasni, ahol megtalálhatók a kiírás és a részvétel pontos feltételei is. A pályázatok beadási határideje: 2003. október 10.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!