Gege

Spamet hoz a Jézuska

Rövidesen itt a karácsony, és a spammelők egyre nagyobb buzgalommal dolgoznak azon, hogy mindenkinek jusson kéretlen levél a fa alá.

A világháló tartalmát figyelő cégek egybehangzó jelentése alapján változás szemtanúi lehetünk, ugyanis a spamküldők megváltoztatják az üzenet szövegét, hogy minél többet kaszálhassanak az ünnepek alatt. Azt is észrevették, hogy a kéretlen levelekben általában csak egy terméket, általában drága műszaki eszközöket ajánlanak ajándéknak. Alacsony kamatú kölcsönöket is hirdetnek, feltehetőleg azért, hogy az elcsábult vevő ki tudja fizetni a temérdek ajándékot.

A Clearswift spamszűrő cég októberi eredményei azt mutatják, hogy a kéretlen levelek legalább negyede a karácsony pénzügyi nehézségeit áthidaló kölcsönökkel kecsegtetett. Az elmúlt hónapokban ezzel szemben az üzenetek csupán 12 %-a foglalkozott ilyen pénzügyi ajánlatokkal.

Alyn Hockey, a Clearswift kutatási igazgatója elmondta: nőtt azon levelek száma, melyekben DVD-írókat és egyéb olyan termékeket hirdetnek, melyeket a netfüggők saját maguknak, illetve ismerősüknek megvennének. "Nemcsak egyre agyafúrtabb módszereket találnak ki a szűrőprogramok kijátszására, de marketingstratégiájuk is napról napra javul" - mondta Hockey. "Az elküldött levelek mennyiségéből az látszik, hogy az idén karácsonykor is többet kapunk."

A FrontBridge spamszűrő és biztonsági cég szóvivője kifejtette, hogy a szűrőkön fennakadó levelek több mint 70(!) százaléka spam. Ez körülbelül 50 százalékos növekedést jelent az év elejéhez képest.

A szóvivő még elmondta, hogy egy az Államokban átlagos méretű, 1000 főt foglalkoztató vállalat több mint 2,1 millió spamnek minősülő levelet kap évente.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #4
    70% spam, a többi vírus vagy féreg
  • b #2
    szimpatikus cikk!
  • Surranó #1
    "a szűrőkön fennakadó levelek több mint 70(!) százaléka spam. Ez körülbelül 50 százalékos növekedést jelent"

    Jól értem, a szűrőkön 30% (korábban 65%) ártalmatlan levél is fennakad? vagy az össes levél 70(35)%-a akad föll a szűrőn?