JohnnyCage

A spam elriasztja az e-mailt használókat

Egy friss jelentés szerint a kéretlen reklám e-mailek, amelyek a világ elektronikuslevél-forgalmának immár hozzávetőleg a felét teszik ki, kezdik elriasztani a felhasználókat az elektronikus kommunikáció ezen formájától.

A Pew Internet and Life Project piackutató cég napokban kiadott jelentése szerint a teljes e-mail forgalom felét teszik ki a kéretlenül érkező reklám e-mailek, amelyek gyakran gyarkan pornóoldalakat, különféle testrészeket növelő csodaszereket, és gyors meggazdagodási lehetőségeket népszerűsítenek. A jelentés elkészítéséhez megkérdezett mintegy 1400 felhasználó többsége úgy véli, az e-mail postaládákat napról napra elárasztó spam ellen nem lehet semmit tenni.

A Pew Internet által megkérdezett felhasználók több, mint fele szerint a nagymennyiségű spam jelentősen megnehezíti a fontos levelek megtalálását, ezátal a kéretlen levelek komoly bosszúságot okoznak. A spamet azonban nem csak a magánfelhasználók találják bosszantónak. A társaságok éves szinten dollármillárdokat veszítenek a kárba veszett sávszélességen, illetve az alkalmazottak kieső termelékenységén.

A felmérésben résztvevő felhasználók többsége elővigyázatosságból nem tünteti fel weboldalakon saját e-mailcímét, és a spamszűrő szoftverek otthoni alkalmazása is egyre általánosabb. Egyesek azonban úgy gondolják, hogy az emberek viselkedése is csak tovább rontja a helyzetet.

Erre utal az is, hogy a megkérdezettek 7 százaléka már vásárolt olyan terméket, amelyet egy kéretlenül érkező e-mail útján ismert meg, 30 százalék pedig kattintott már spam e-mailben található linkre. A felhasználók kétharmada rákattint a spamben felkínált leiratkozási lehetőség linkjére, amely a szakértők szerint éppen ellentétes hatást vált ki, és azt igazolja a kéretlen levelek terjesztői számára, hogy az adott cím létezik, és aktív.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #6
    tom, hogy nem illik falrafesteni, mert még megjelenik, de pl. SpamGamez.hu Spammer informatics magazine, with up2date codez :))
  • Joe #5
    Ezt a módszert lehetne fejleszteni, pl. egy kód sort lehetne beletenni a levél fejlécébe, na ezt nem tudnák kikerülni a spammelök...
  • Joe #4
    Módszer a spam ellen, mindig beválik:

    Minden levelet törölj, aminek nincsen "666-666" a címsorában. De mindegyikre autó válaszold ezt: "Please enter in the subject Line: "666-666" to get in" A szám bármi lehet.

    A spammelök nem fognak csak neked ilyen subjectet küldeni, ha mégis, változtassad hetente.

    Aki pedig levelet akar küldeni neked, beleírja a subjectbe a kódot.
  • Mighty #3
    Sok ember, teszem azt a nagyanyam (ha volna gepe), azt se tudja mire kattint.