JohnnyCage

Újabb spamellenes megoldások a Hotmail szolgáltatásában

A Microsoft újabb spamellenes funkciókkal készül kibővíteni Hotmail e-mail szolgáltatását, hogy a felhasználók számára még kevesebb problémát okozzanak a kéretlenül érkező reklám e-mailek.

Alig néhány nappal a Yahoo új spamellenes megoldásainak bejelentése után a Microsoft is ismertette azokat az új funkciókat, amelyekkel a társaság a közeljövőben még hatékonyabbá kívánja tenni a Hotmail e-mail szolgáltatás spamszűrését. Mint a világ legnagyobb szoftverfejlesztője bejelentette, a társaság e-mail szolgáltatása a jövő hónaptól kezdve egy tiszta listára (white list) fog épülni, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó a kéretlen levelek tucatjainak átböngészése nélkül hozzáférjen fontos üzeneteihez.

A Hotmail a jövőben minden beérkező levelet ellenőrizni fog, és amennyiben a feladó rajta van az adott felhasználó tiszta listáján, az üzenet további spamszűrés nélkül a felhasználó fontos leveleinek szánt, külön könyvtárába kerül. Ha a feladó nincs rajta a listán, a spamszűrés eredményétől függően a levél az "egyéb levelek", illetőleg a "szemét" könyvtárba kerül.

A Microsoft által alkalmazott tiszta lista működési elve éppen ellentétes az utóbbi időben egyre népszerűbb fekete listával, amely a nemkívánatos feladók e-mail címeit tartalmazza.

"Belépés után a felhasználó először azokat a leveleket fogja látni, amelyeket az ismert feladóktól kapott aznap" - áll a Microsoft közleményében. "A megoldással lehetővé válik, hogy a felhasználó a számára fontos leveleket a lehető leggyorsabban elolvashassa."

Az új tiszta lista mellett a Hotmail megújult változatában a felhasználók egyszerűbben jelenthetik majd a spamet, így a kéretlen levelek kiszűrése még hatékonyabbá válhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joe #11
    A Hotmail-en vagy egy 150-es korlát, ennyi helyet lehet blacklist-re tenni. Nekem már betellt és egyre több spam megy át a szürön.

    Lassan törölnöm v. pihentetnem kell a régi EMail címemet és újat kell létrehozom, mert a spam-et nem lehet kezelni...
  • gz8 #10
    Nézd öregem.
    Legalább n+1 (gondolom jelent valamit) alkalommal megpróbáltam, végigskubiztam, milyen levelezési szabályokat lehet hozzáadni, de semmi ILYEN. Nuku, nyista.
    Ha a 6-os verzióban ez a szabály benne van defaultban, akkor tényleg vaksi vagyok.
  • Pheel #9
    De ember! Legalább megpróbáltad? Minek szidod, ha közöd sincs hozzá?!?!?
  • [HUN]PAStheLoD #8
    lol ;]

    na pheel jól megkaptad :))

    de amúgy outlook helyett van ám The Bat! is meg mindenféle más... csak mint lehetőség :)
  • gz8 #7
    Köszönöm a hozzávaló nincsmit, zsenikém!

    Egyébként látsz valamit az égen, hogy ennyire fennhordod az orrodat? :-p
  • silanor #6
    En azt nem ertem, hogy a spam szuresert miert kell a freemail-nel fizetni? Szerintem a szolgaltatonak is jo lenne ha a forgalom felet nem a spam-ek tennek ki.
  • Pheel #5
    Tools -> Message rules -> Mail

    Ha még ott sem megy, akkor sajnálom.
  • gz8 #4
    Nana, hátrább az agarakkal!
    Gizdulás helyett inkább mesélj róla, ha lennél kedves.
  • Pheel #3
    Te beteg vagy? Miért ne lehetne?
  • gz8 #1
    Milyen jó lenne egy hasonló plugin az Outlookba...
    Tele van a hócipőm, hogy nem lehet olyan opciót megadni, hogy azt a levelet automatikusan a reciclekosárba dobja, amelynek küldője nincs a címjegyzékben. :(((