JohnnyCage

A Yahoo e-mail csalikat telepít a spamküldők megtévesztésére

Az internetes médiaóriás Yahoo Inc. kedden olyan prémium e-mail szolgáltatási csomagot adott ki, amellyel a felhasználó többek között többszáz csali e-mail címet hozhat létre a spamterjesztők megtévesztésére.

A Yahoo, amely a közelmúltban jelentős erőfeszítéseket tett a kéretlen reklám e-mailek által okozott kellemetlenségek enyhítése érdekében, számos új szolgáltatást indított kedden Mail Plus e-mail előfizetői számára. A társaság, amely január és augusztus között a spam mennyiségének 40 százalékos növekedését regisztrálta, jelenleg napi 700 ezer kéretlen levelet fogad hálózatán.

A Yahoo bejelentése szerint az AddressGuard elnevezésű szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy képzeletbeli alap címhez 500 különféle címvariációt készítsen, amely kiadható a vásárláskor, banki szolgáltatások igénybevételekor, illetve akár online közösségekhez való csatlakozáskor. Ha az egyik címre kéretlen levelek kezdenek érkezni, a felhasználó egyszerűen letiltja azt, és egy másikat kezd el használni.

Az AddressGuarddal együttesen használható SpamGuard lehetővé teszi annak egyéni definiálását, hogy az e-mailszerver mely leveleket tekintse spamnek. Ezek a levelek a szerverre való beérkezéskor automatikusan törlődnek. Az új szolgáltatást egyes prémium előfizetők már a jövő héttől kezdve elérhetik, a teljes kiadás azonban csak novemberre várható.

Mint Brad Garlinghouse, a Yahoo kommunikációs termékekkel foglalkozó elnökhelyettese elmondta, a társaság megpróbál szoftveres megoldásokkal enyhíteni a spam problémáján, mert a jogi út önmagában nem elég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)