JohnnyCage

3300 Internet kávézót zárnak be Kínában

A kínai kormány biztonsági okokból mintegy 3300 Internet kávézót záratott be a napokban, miután egy Internetes kávézót érintő, júniusi tűzben 25-en vesztették életüket.

Li Rongrong, Kína gazdasági és kereskedelmi minisztere a napokban bejelentette, hogy a rendőrség szakértői mintegy 45 ezer Internet kávézót vizsgáltak meg az elmúlt hat hónap során. Ezek közül hozzávetőleg 12 ezret kellett bizonyos módosítások végrehajtásáig ideiglenesen bezárni, és 3300 marad véglegesen bezárva, közölte a miniszter.

A kínai bíróság augusztusban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte azt a két tizenéves fiút, akik Peking elmúlt 50 évének legpusztítóbb tüzét gyújtották. A kínai rendőrség szerint a két fiú azért gyújtotta fel a kávézót, mert annak tulajdonosa nem engedte őket ott internetezni.


A Blue Hyperspeed kávézó vendégei a rendőrségi vizsgálatok szerint bent rekedtek a lángoló helyiségben, mert az ajtó zárva volt, az ablakokon pedig vasrácsok voltak felszerelve. A tragédia 12 túlélője úgy menekült meg, hogy átpréselte magát a mosdó ablakán.

A biztonságra kiemelt figyelemet szentelő Kína az utóbbi időben igen szigorú megkötésekkel korlátozta az Internet kávézók működését. Ennek következtében azonban elszaporodtak a titkos, zárt ajtók mögött működő, esetenként földalatti Internet kávézók, mint amilyen például a Blue Hyperspeed is volt.

A kínai Xinhua hírügynökség jelentése szerint a kormány komoly erőfeszítéseket tesz a tűzesetek visszaszorításáért. Ennek bizonyítéka, hogy a tűzesetek következtében életüket vesztett kínaiak száma januártól októberig 5,3 százalékkal kevesebb volt, mint az egy évvel korábbi időszakban, állítja az ügynökség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #14
    Remelem lesz kulon "up side" - es "down side" inet ;>
  • magyar ember 2 #13
    :))
  • magyar ember 2 #12
    Az nem biztos, bekerulnek vmi "atnevelotaborba", aztan game over.
  • magyar ember 2 #11
    Aki latta ugy 2 eve a battle.neten milyen invaziot okoztak az EU es 2 amcsi szerveren a delkoreaiak mikor nem mukodott a sajatjuk, az kepet alkothat milyen lesz az internet, ha a nem eppen miniallam Kina es India is megengedheti maganak az otthoni internetet.
  • magyar ember 2 #10
    "A kínai rendőrség szerint a két fiú azért gyújtotta fel a kávézót, mert annak tulajdonosa nem engedte őket ott internetezni."
    Na erre jo a korhatarmegjeloles a jatekokon. Hajra EU!
    :)
  • CAD #8
    Namost ha figyeltetek, 3300-t zaratnak be, nyilvan tuzvedelmi okok miatt, ha tenyleg diktatura lenne, mindet bezartak volna vagy nagy reszuket, en sem szeretem kina ilyeniranyu politikajat, de ha tuzvedelmi szempontok alapjan jogos, akkor igazuk volt... ha meg nem akkor hajanak ehen.
  • WiLDoR #5
    azok a gyerekek szerintem örülhetnek, hogy "csak" életfogytiglanit" kaptak és nem végezték ki őket, mint ahogy az jó szokás kínában. bár lehet, hogy hosszútávon nézve az utóbbi alternatíva jobb lett molna a számukra...
  • Gabest #3
    A kávé volt a hibás, nagyon gyúlékony a csomagolása.