JohnnyCage

Kína felé nyitnak a CD-R lemezgyártók

Tajvan három legnagyobb CD-R lemezgyártója megszerezte a szükséges engedélyt a kínai gyártás beindítására, így a társaságok az olcsóbb gyártás érdekében folyamatosan kitelepítik gyártósoraikat.

Az év végére a gyártók havi CD-R lemez gyártási kapacitása a kínai sorokon eléri a többmillió darabot, így a lemezek előállítási költsége tovább csökken.

A Ritek jelenleg 50 CD-R lemez gyártósort épít Kunshan-i (Jiangsu tartomány, Kína) gyárában. Az új gyártósorok várhatóan a negyedik negyedév elején kezdik meg a termelést, amely fokozatosan éri majd el a havi 10 milliós mennyiséget.

A CMC Magnetics Nantong-i (Jiangsu) gyára szintén hamarosan kezdi meg a CD-R lemezek termelést, havi 2 millió darabos kezdőkapacitással. Bár a társaság 50 gyártósor kiépítésére kapott engedélyt, a cég vezetői szerint ennyire nincs szükség, és egyelőre jelenlegi szükségleteiknek megfelelő számú gyártósort építenek. A társaság kínai CD-R lemez gyártókapacitása az év végére eléri a havi 10 millió darabot.

A Prodisc Technology CD-R lemez gyára Ningbo-ban (Zhejiang tartomány, Kína) található, egyelőre azonban még az építési munkálatok kezdeti fázisában tart. A társaság októbertől felgyorsítja a gyártósorok kiépítését, így a cég kínai gyártókapacitása az év végéig szintén megközelíti a havi 10 millió darabot.

A társaságok az új gyártósorok létesítése ellenére egyelőre hallgatnak jövőbeli CD-R lemez árstratégiájukról, ami egyes szakértők szerint azt jelenti, hogy a korábban beharangozott jelentős áremelkedés minden valószínűség szerint nem valósul meg.

A gyártók szerint a CD-R lemezpiac a harmadik negyedévben mélyponthoz érkezett, amelyből azonban már megkezdődött a kilábalás, elsősorban az európai áremelkedések, illetve egyes, jogtalan gyártók Európai Unióból való kitiltása miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!