JohnnyCage

Kína, Oroszország felé tekint az Intel

A chipóriás vezérigazgatójának pénteki nyilatkozata szerint a társaság a közeljövőben komoly befektetéseket tervez végrehajtani Oroszországban, illetve Kínában.

- Kína és Oroszország lesz az a két ország, amely az elkövetkező években a legnagyobb növekedést hozza számunkra - mondta Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója kétnapos indiai látogatása során. A chipóriás, amely 100 millió - 200 millió dollárt tervez befektetni Indiába a közeljövőben, elsősorban a potenciális chipgyártót látja Kínában, amelynek ráadásul felvevőpiaca sem elhanyagolható.

Kína gyártási és fejlesztési képességei jól kiegészítik az igen tehetséges orosz kutatókat, állítja az Intel, amely korábban Izraelben, Írországban, és Indiában is hasonló lehetőségeket ismert fel.

Az Intel az elmúlt öt évben mintegy 500 millió dollárt áldozott kínai beruházásokra, közölték a chipgyártó képviselői. A társaság emellett a jelenlegi 1200-ról 2004-ig 3000 főre növeli Shanghai-i központjának alkalmazotti létszámát. Barrett szerint az Intel a közeljövőben megháromszorozza indiai szoftverfejlesztő központjában alkalmazott mérnökeinek számát, miközben a társaság további beruházásokat hajt végre írországi és izraeli gyáraiban.

- Ez természetesen nem jelenti azt, hogy elfordítjuk figyelmünket az olyan országokról, mint Malájzia, a Fülöp-szigetek, vagy az Egyesült Államok - mondta az Intel vezető. - Leginkább arról van szó, hogy növekedési lehetőségeket keresünk olyan területeken, mint India, Oroszország, és Kína - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!