Franczy

A Transmeta is Kínába tart

Az elsősorban különböző alacsony teljesítményfelvételű mikroprocesszorairól ismert Transmeta munkatársai a napokban bejelentették, hogy a cégnek sikerült beszállítói szerződést kötnie az egyik legnagyobb kínai elektronikai céggel, az SVA Grouppal, mely szerződés keretein belül az SVA Group hamarosan Transmeta-féle Crusoe TM5800-as processzorokkal szerelt hordozható számítógépekkel árasztja el a kínai piacot. Az SVA Group szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy cége a Classic Silver néven forgalomba kerülő notebookok kapcsán azért a Transmeta Crusoe TM5800-as processzorokat választotta, mert ezen chipek fogyasztása és hőtermelése egyaránt minimális, működésükhöz pedig még hűtőventillátorra sincs szükség. Az 1500 dolláros (~374e Ft) áron forgalomba kerülő Classic Silver notebook tömege kevesebb mint 1,5 kilogramm, borítása alumíniumból készült, színes LCD kijelzőjét pedig 180 fokban el lehet forgatni.

El kell mondjam, hogy a Classic Silver fejlesztési munkálatai alatt számtalan mobil processzort nagyító alá vettünk, azonban végül rá kellett jönnünk arra, hogy csak a Transmeta Cruseo TM5800-as chipek felelnek meg maximálisan az igényeinknek - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Hou De Cao, az SVA Group számítógépes fejlesztésekkel foglalkozó részlegének az elnöke.

Kína, ez az óriási népességgel rendelkező ország manapság egyre nagyobb jelentőséggel bír a számítástechnikában érdekelt cégek számára. Lényegében egymás után lehet hallani a bejelentéseket, melyek szerint a chipgyártók és egyéb más cégek szépen lassan Kínába telepítik gyártósoraikat, vagy hogy a gyártók bejelentik a kifejezetten a kínai piacra szánt termékeiket. A szebb napokat is látott Transmeta számára is óriási jelentőséggel bír Kína, illetve a rohamosan fejlődő kínai számítástechnikai piac, mely piacon a chipgyártó minden korábbinál nagyobb mennyiségű processzort adhat el. Nemrégiben az Advanced Micro Devices háza tájáról hallottunk olyan információkat, melyek szerint a kínai számítógépgyártó cégek az AMD különböző processzoraira alapozva kívánnak olyan számítógépeket készíteni, melyeket kifejezetten a kínai oktatásban felmerülő igények alapján alakítanak ki, ezenkívül pedig az Intel is közismerten jó pozícióval rendelkezik a kínai piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!