JohnnyCage

SiS: Megnövelt gyártókapacitás, DDR400 chipkészletek

A tajvani chipsetgyártónak rövid idő alatt sikerült megvetnie a lábát a Pentium 4-alapú chipkészletek piacán. A társaság terveiben máris a gyártókapacitás 40 százalékos emelése, valamint új, DDR400-alapú megoldások kiadása szerepel.

A SiS 2001 negyedik negyedévében 1,2 millió Pentium 4 chipkészletet szállított le, és a társaság a vezetők várakozásai szerint az éven mintegy 25 százalékos piaci részesedést fog kivívni magának. A meglehetősen jó kilátások ellenére a társaság az idei első negyedévben viszonylag gyenge eredményekre számít, elsősorban a gazdaság mélyponti helyzete miatt.

A bizonytalanság ellenére a társaság a közeljövőben 40 százalékkal emeli Pentium 4 chipkészleteinek gyártókapacitását, ami a jelenlegi 25 ezer szilíciumostya/hó helyett havi 35 ezer szilíciumlapkát fog jelenteni. A SiS chipkészleteinek egy részét jelenleg a Toshiba, illetve a Chartered Semiconductor Manufacturing cégek gyártják, a társaság azonban hamarosan elkészül új chipgyárának építési munkálataival, és folyamatosan javítja jelenlegi gyárainak hozamát is.

A társaság a közelmúltban élen járt a DDR333-alapú chipkészletek kiadásával, és a jelek szerint hasonló lesz a helyzet az új, DDR400-as SDRAM memóriák támogatásával is. A SiS új SiS648 típusjelzésű Pentium 4 chipkészletének mintadarabjai várhatóan márciusban készülnek el. A SiS648 egyaránt támogatni fogja a DDR400-as memóriákat, az 533 MHz-es rendszerbuszt, valamint az AGP 8X-et. A SiS648-hoz tervezett új SiS962 Southbridge-ből nem fog hiányozni sem a USB 2.0, sem a FireWire (IEEE1394) támogatás.

A társaság februárban kezdi meg a SiS645 chipkészlet javított változatának, a SiS645DS-nek a nagymennyiségű szállításait az alaplapgyártók felé. A megoldás korábban a SiS646 nevet viselte, immár azonban bizonyos, hogy a SiS645DS néven lát napvilágot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #4
    "A SiS648-hoz tervezett új SiS962 Southbridge-ből nem fog hiányozni sem a USB 2.0, sem a FireWire (IEEE1394) támogatás." - Hát nem tudom, de már az ezer éves SiS630-as chipset-hez is volt olyan Southbridge ami kezelte a firewire-t, csak M.O.-on azt se tudják mire való :)
    (Azt hiszik, hogy arra kell kötni a digitális kamerát, ami igaz is, de kb. olyan mintha a SCSI UW 160 vezérlőre azt mondanánk, hogy Scanner-t lehet rá kötni ...)
  • Inquisitor #3
    Huh. De jó,hogy NEM vettem SiS645-ös deszkát! :)
    Ez a SiS egyre jobb dolgokat csinál, ha AMD vonalon is belehúznának talán lemosnák a VIA-t ...
  • dewdew #1
    Tok jo, hogy ezutan mar nem csak proci-, hanem memoriacsere alkalmaval is uj deszkat kell venni.