JohnnyCage

VIA: DDR-alapú mobil chipkészlet

A tajvani chipsetgyártó VIA Technologies a napokban kiadta azt a PN266T típusjelzésű mobil chipkészletet, amely a DDR-SDRAM memóriák alkalmazását is lehetővé teszi a Pentium III-alapú notebookokban.

A VIA PN266T típusjelű mobil chipkészlet egyaránt támogatja a Mobile Pentium III, Pentium III-M, Mobile Celeron, illetve VIA C3 processzorokat, valamint a nagyteljesítményű DDR-SDRAM memóriákat. A VIA új chipkészlete az első mobil DDR megoldás a piacon, amely mindemellett még integrált S3 Savage 8 grafikus magot is tartalmaz az AGP 8X sebességével megegyező sávszélességgel.


A notebook chipkészletek az utóbbi időben egyre fontosabbá válnak a gyártók számára, mivel a notebook számítógépek piaca az asztali rendszerekével ellenben lendületesen növekszik. Egyes elemzők szerint a közeljövőben felborul az asztali számítógépek és notebookok jelenlegi aránya, mivel egyre több felhasználó fog hordozható gépet vásárolni asztali rendszere helyett.

A szakértők szerint többek között ez az oka annak is, hogy a chipóriás Intel az idei évben rendkívül széles termékpalettát kíván létrehozni a mobil szegmensben Mobile Pentium 4, Pentium III-M, illetve különféle, ultrakönnyű notebookokba, illetve Tablet PC-kbe szánt modelleivel.

A VIA új mobil chipkészlete támogatja a 133 MHz-es rendszerbuszt, az Ultra ATA 33/66/100 adatátviteli szabványokat, és az Intel SpeedStep energiatakarékossági technológiáját is. A megoldás emellett számos egyéb funkcióval, többek között integrált 3Com hálózati vezérlővel is rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!