Gyurkity Péter

Jól fogy az Asus ROG Phone 2

Az első sorozat már el is tűnt a piacról, a játékosoknak szánt készülék igencsak népszerű.

Az Asus még tavaly mutatta be első, immár kifejezetten játékos-fanatikusoknak szánt megoldását, amelyet a múlt hónap végén követett a második okostelefon. A jelek szerint ez utóbbi jóval nagyobb visszhangot váltott ki a felhasználók körében, az új példány első szériája pedig gyorsan el is fogyott.

A tajvani gyártó ezúttal egy 120 Hz-es kijelző, valamint egy még nagyobb, kereken 6000 mAh-s akkumulátor alkalmazása mellett döntött, azt remélve, hogy ezzel egy még vonzóbb megoldást mutatnak be. A hivatalos megjelenésre július utolsó napján került sor, ezt nem sokkal ezután pedig egy külsős beszámoló követte, amelyből azt is megtudhattuk, hogy a piacra dobott összes példányt elkapkodták az érdeklődők. Nyilván nem egy hatalmas mennyiségről van szó, bár a kezdeti 10 ezres példányszám aprónak sem mondható, az azonban jobban megmutatja számunkra az érdeklődés mértékét, hogy ezt a szériát mindössze 73 másodperc alatt eltüntették a debütálásra váró vásárlók.

A rendelkezésre álló készlet rendkívül gyors kiürítése annak ellenére ment végbe, hogy a telefon nem mondható kifejezetten olcsónak. A hivatalos ár Kínában például 873 dollárnak felel meg, ami tovább emeli a némileg meglepő fejlemény jelentőségét, egyben pedig azt jelzi számunkra, hogy további tartalékok lehetnek a piacban, amely eddig egy meglehetősen kicsiny szegletnek számított. Az Asus állítása szerint több mint 2,5 millió előjegyzés érkezett, tehát legalább ennyien érdeklődnek az új típus iránt, a sorozatgyártás pedig teljes kapacitáson zajlik, bár itt arra is ígéretet tettek, hogy igyekeznek majd tovább növelni a példányszámot. A következő sorozat tagjai ezekben a napokban válnak elérhetővé az ázsiai régióban, így hamarosan kiderül, hogy kitart-e a lendület.

A nyugati piacokon szeptember 4-én esedékes a megjelenés, az ár itt valószínűleg 999 dollár körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • monk00 #1
    Ennek akkor lenne értelme ha vinné a legújabb pc-s játékokat. Azok a béna játékok amik a telefonra megjelennek, azok nem érnek ennyi befektetést. Tiszta hülyék az emberek...