Gyurkity Péter

Jön az Asus második játéktelefonja

Ehhez pedig olyan megoldások csatlakoznak, amelyek előlapján csak a kijelző jelenik meg.

Az Asus a tavalyi év végén ismertette új elképzelését, amelynek révén az eddig nem túl jól teljesítő, rendszerint veszteséget produkáló telefonos részleget igyekeznek megújítani és nyereségessé tenni. Ez a törekvés nemrég egy újabb akadályba ütközött, most azonban már arról olvashatunk, hogy milyen friss megoldásokkal szeretnének idén új lendületet nyerni.

Tajvani források szerint érkezőben van a cég sorrendben második, kifejezetten a játékfanatikusoknak szánt okostelefonja, amely természetesen ezúttal is a ROG-sorozatba illeszkedik majd. A pontos hardvert ugyan egyelőre nem ismerjük, viszont az biztosnak látszik, hogy a telefon a harmadik negyedévben jelenik majd meg, a gyártó pedig a kínai Tencent együttműködését igyekszik bebiztosítani, amely a legnagyobb telefonos piacon is komoly előnyt kínálna számukra. A megújulást némileg hátráltatja, hogy március közepén Japánban kénytelenek voltak visszahívni a ZenFone Max Pro (M2) típust, kiderült ugyanis, hogy ezek a készülékek nem támogatják az ottani frekvenciasávokat, így most kénytelenek új példányokat leszállítani a szigetországi vásárlóknak.

A hét elején Evan Blass szolgáltatott további részleteket, mégpedig olyan okostelefonokkal kapcsolatban, amelyek egy új módon valósítanák meg az előlap kijelzővel való teljes lefedését. Itt a jelek szerint azon dolgoznak, hogy két előugró panelen jelenjenek meg az előlapi szelfikamerák (amelyekből egyszerre kettő kaphat itt helyet a még jobb minőség és a nagylátószögű képek támogatása érdekében), míg az alsó részen virtuális vezérlők, egyéb gombok, illetve Harman Kardon hangszóró helyezkedne el. Állításuk szerint a most közzétett renderképeket egy olyan személy készítette, aki részt vett a ZenFone 5 kifejlesztésében, itt viszont nyilván meg kell majd várnunk a további bejelentéseket, hogy tisztábban lássunk.

Bárhogy is legyen, az Asusnak mindenképpen valami újat kell majd mutatnia az idei évben, ellenkező esetben végleg bedobhatják majd a törölközőt, hiszen a versenyben eddig nem tudtak igazán kiemelkedő eredményeket elérni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!