Gyurkity Péter

Két új okostelefonnal készül az Asus

Ezek pedig középkategóriás hardvert kínálnának, ugyanazon kivitelben.

Az Asus ugyan nem tartozik a legnagyobb telefongyártók közé, a cég azonban a ZenFone család révén az ismertebb szereplők között versenyezhet. Legutóbb a hatodik generációt képviselő ZenFone 6 várható összetételéről írtunk, most pedig két további változatról jelentek meg fontos részletek.

A tajvani gyártó tavaly novemberben mutatta be a ZenFone Max Plus (M1) típust, így nem túl meglepő, hogy ennek közvetlen utódairól most szivárognak ki a specifikáció részletei. A külső, meglehetősen jól ismert és többször megbízhatónak bizonyult forrás állítása szerint a ZenFone Max Pro (M2) egy kereken 6 hüvelykes kijelzőt kapna, amely a Full HD+ felbontást, valamint a 18:9-es képarányt támogatná, nagy valószínűséggel alumínium keretre támaszkodva. A teljesítményt a Snapdragon 660 chip szolgáltatná, ezzel tehát nem lesznek különösebb gondjaink, míg a 4 GB memória, valamint az alapesetben 64 vagy 128 GB-os tároló szintén kellemesnek tűnik, legalábbis a középkategóriában. A hátoldalon egy tripla-kamerát helyeznének el, erről azonban eddig mindössze annyit tudni, hogy a főszenzor egy 13 megapixeles példány lenne.

Ami a ZenFone Max (M2) típust illeti, ez ugyanazon 6 hüvelykes érintőképernyőt és a fentivel azonos külső dizájnt kapna, miközben a chip itt már a Snapdragon 636 típus lenne. A memória maradna 4 GB, ám a belső tároló alapértelmezetten 32 vagy 64 GB-os lenne, tehát picit szerényebb komponenseket alkalmaznának, nyilván egy szintén valamivel alacsonyabb, tűrhetőbb kereskedelmi ár érdekében. A hátoldalon egy iker-kamera teljesítene szolgálatot, ami szintén kisebb lefaragásnak tűnik a fenti példányhoz képest, ám nagy valószínűséggel még így is megfelelő minőséget nyújtana.

A hivatalos árakat még nem ismerjük, az azonban valószínűnek tűnik, hogy a két okostelefon valamikor november második felében, illetve decemberben mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, ezt pedig néhány héttel később követné a hivatalos megjelenés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!