Gyurkity Péter

Itt az Asus ROG Phone 2

Bemutatkozott a brutális hardverrel érkező telefon, folytatva a családot.

A napokban számoltunk be arról, hogy a tajvani gyártó hamarosan újabb telefonnal bővíti ki a ROG-vonalat, erre pedig hétfőn sor is került, Kínában ugyanis hivatalosan is lerántották a leplet a ROG Phone 2 típusról. A vizuális elemek nem sokat változtak, az aszimmetrikus dizájn állítólag a hűtésben segít, amire többek között a vadonatúj Snapdragon 855+ chip miatt van szükség.

A hivatalos oldal alapján elsőként alkalmazzák a piacon a Qualcomm módosított fejlesztését, ami a CPU esetében 4, a grafikai feladatoknál pedig 15 százalékos gyorsulást eredményez. Az alap hűtésrendszer mellé még az AeroActive Cooler 2 néven futó külső modult is felcsatolhatjuk, ez a cég szerint némileg halkabb a közvetlen elődnél, míg a kijelző ezúttal egy 6,6 hüvelykes AMOLED-panel, 120 Hz-es frissítéssel, ahogy azt a Razer Phone 2 esetében már láthattuk. Az üzemidőért egy szintén méretes, immár 6000 mAh-s akkumulátor felel, míg az új AirTrigger 2 gombok folyamatos érintés esetén az utoljára végrehajtott műveletet ismétlik meg, újra és újra, amennyiben ujjainkat rajtuk pihentetjük – a vibrációs késleltetést pedig 63-ról egészen 20 milliszekundumra hozták le, a korábbi felhasználói kritikákra reagálva.


A képkészítés terén a ZenFone 6 összeállítását alkalmazzák, ennek megfelelően a hátoldalon egy 48 és egy 13 megapixeles példány helyezkedik el, némi szoftveres módosításokkal és optimalizálással megspékelve – a szelfiképekért eközben egy 24 megapixeles előlapi komponens felel. A belső tároló kapacitása ezúttal 128 és 512 GB között mozog, ez nyilván a kereskedelmi árra is hatással van, itt azonban nem látunk nagy változást az eredeti típushoz képest, míg a memória mérete 12 GB, ami minden bizonnyal a számításigényes játékok esetében is elegendő lesz. A szokásos érzékelők mellett a 802.11ac és 802.11ad WiFi is megtalálható a listán, ehhez a Bluetooth 5.0, az USB Type-C, valamint előlapi iker-hangszórók csatlakoznak, a DTS:X Ultra DSP-t támogatva.

Ahogy azt említettük, a bemutatóra Kínában került sor, a hivatalos megjelenés először itt valósul meg, míg Európa szeptember 4-én kerül sorra – egyelőre ismeretlen árakkal, ezt ugyanis még nem közölték a nyilvánossággal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #1
    Hűű de nem érti ezt az Asus. Valaki szóljon már nekik, hogy egy HC készülék a casual mobilosokról lepereg.

    A mobilos réteget nem hatja meg a ramok, csigahercek világa, egyszerűen kocagamerek, így erre a piacra ilyen eszközöket dobni totálisan felesleges. Most mondom, hogy bukó, kárvót', senkit nem érdekel.

    Ha valaki frankó handheld cuccot akar, akkor vesz egy Switch-et töredék ilyen áron és élete végéig AAA játékokat tol, nem mobilszarokat.

    Szóval ki is a célcsoport? A casualnak ez ultrahardcore, a hardcore gamer, meg csak szánakozik ezeken...