Gyurkity Péter

Nagy akkumulátorokkal jön az Asus két telefonja

A középkategóriás megoldások nagy méretben, kellemes hardverrel futottak be.

November közepén mi is írtunk arról, hogy az Asus két újabb példánnyal bővíti ki a ZenFone-családot, ezen két új jövevény hardveres részleteinek egy része pedig már akkor ismertté vált. Most a hivatalos bejelentésre is sor került, legalábbis az első körben Indiában, amit picit később követ majd a többi régió.

A ZenFone Max M2 egy némileg szerényebb megoldás, ez a telefon ugyanis a Snapdragon 632 chipet párosítja a 6,26 hüvelykes kijelzővel. A memória mérete 3 vagy 4 GB, a belső tároló 32 vagy 64 GB-os, ezen példány pedig egy kereken 4000 mAh-s akkumulátort kapott, ami nyilván hosszabb üzemidőt biztosít majd. A HD+ felbontás mellett hátoldali iker-kamerát, egy 13 megapixeles szelfikamerát, a képkészítéshez kapcsolódó AI-funkciókat, valamint gyors ujjlenyomat-olvasót és arcfelismerést nyújt, míg a szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában az Android 8.1 Oreo fut, amely csak később frissül majd a 9.0 Pie verzióra. A hivatalos ár Indiában 140 dollárnak felel meg, ami kifejezetten kedvező.


A ZenFone Max Pro M2 ehhez képest egy azonos méretű kijelzőt kínál, amely viszont már az FHD+ felbontást támogatja, felső bevágással. Ehhez a Snapdragon 660 chip csatlakozik, amely nagyobb teljesítménnyel kecsegtet, bár a memória és a belső tároló mérete sem változik a fentiekhez képest. A hátoldalon egy 12 megapixeles iker-kamerát helyeztek el, ez a Sony által szállított IMX 486 szenzorokra épül, míg a telefon súlya 175 gramm, akkumulátora pedig még nagyobb, immár 5000 mAh. Az ígéret szerint az Android 9.0 Pie itt már januárban elérhető lesz, mégpedig alap változatban, kiegészítések és komolyabb módosítások nélkül. Az ár 180 dollártól indul, természetesen a memória és a tároló méretétől függően.


A várakozások szerint a januári CES alatt kerül majd sor az újabb bejelentésre, ahol már a többi régióban való megjelenést is részletezni fogják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!