Gyurkity Péter

Az erősebb telefonokra fókuszál az Asus

Nem sikerült az áttörés, így a játékosokra és a fanatikusokra koncentrálnak majd.

Az Asus évek óta igyekszik növelni saját befolyását az okostelefonok piacán, amit korábban a netbookok, valamint az ultrabookok területén kifejtett hasonló erőfeszítések előztek meg. A nagy áttörést eddig nem sikerült megvalósítani, így most komoly átszervezésbe és személycserékbe fognak.

Egy helyi lapnak adott interjúban bejelentették, hogy a hosszú ideje első embernek számító Jerry Shen most távozik a cégtől, helyét pedig egyszerre ketten veszik át, akik közösen folytatják majd a munkát. Mivel ez a két cégvezető korábban pénzügyi igazgatóként tevékenykedett (akkor is megosztva a feladatokat), bőven van tapasztalatuk és ismerik a céget, valamint magát a területet. Shen egy külön közleményben jelezte, hogy ő a jövőben egy új vállalkozást vezet majd, amelyben az Asus 30 százalékos részesedést tartott meg, feladata pedig az lesz, hogy egyben az Asust is jobban megismertesse az IoT területével, segítve őket az ott szükséges stratégia kialakításában. Érdemes megjegyezni, hogy a most távozó cégvezető annak idején részt vett az Eee PC, a PadFone, a ZenBook, valamint a ZenFone termékek bevezetésében, ez utóbbi esetében már a hatodik generációnál járnak (lásd ZenFone 6), a korábbi fejlesztések azonban nem bizonyultak nagyon népszerűnek.

Az Asus maga új stratégiát vezet be az okostelefonoknál, ennek keretében a jövőben a kifejezetten erős megoldásokra fókuszálnak majd, tehát a csúcskategóriát, valamint a játékosokat veszik célba, akik szerintük kellő igényt támasztanak a brutális hardverrel ellátott készülékek iránt – erre már az ROG Phone esetében láttunk példát. Szükségük is lesz a sikerre, hiszen a tavaly ötödik helyen végzett PC-gyártó sosem tudott igazán erős szereplővé válni az okostelefonoknál, ezzel kapcsolatban pedig jellemző részlet, hogy a mostani nyilatkozatban ezt a területet „véres csatatérként” jellemezték. Mindez persze komoly költségekkel jár, a pénzügyi jelentésben egy 200 millió dollárhoz közeli egyszeri kiadást jelentettek be, amely a belső átszervezés, a szabadalmak amortizációja, valamint a raktárkészletek értékvesztése miatt jött össze.

Jövőre tehát számíthatunk az újabb, játékosoknak szánt telefonok megjelenésére, meglátjuk, ezek mennyiben lesznek sikeresek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!