Berta Sándor

A Cortana mutatja be a Windows 10 kezelését

Egy szoftver jelentős mértékben kibővíti a digitális asszisztens funkcióit.

A Tavaszi Frissítéssel (1803-as verzió) a Windows 10 egy új Cortana-funkciót, illetve egy új alkalmazást kap, amelynek a neve Cortana Show Me és amely elsősorban a kevésbé hozzáértő felhasználóknak segíthet az operációs rendszer kezelésében. A program lépésről lépésre magyarázza el a különböző funkciókat és beállításokat azáltal, hogy gyakorlatilag átveszi a kurzort az embertől és vezeti. A folyamat végén a felhasználó visszakapja az irányítást.

A Cortana Show Me jelenleg angol és német nyelven érhető el. Az embereknek nem kell a Cortanával hangosan beszélniük, elegendő csak az adott feladatokra kattintaniuk és az útmutató máris elindul. Persze szóbeli parancsokat is ért, tehát ha csatlakoztatni akarunk egy Bluetooth eszközt vagy meg akarjuk változtatni a háttérképet, elég angolul hangosan megkérdeznünk ezt tőle. A Cortana Show Me több mint 50 Windows-beállítást magyaráz el részletesen. Az alkalmazáson belül keresni lehet a kívánt beállításokra vagy akár egy bizonyos kategóriára is. A program mind x86-os, mind x64-es platformon használható. Tesztelők szerint a szoftver jól érthető és megbízhatóan elviszi a felhasználót a célhoz. Elvileg el sem kellett volna rejteni az App Store kínálatában, hanem akár közvetlenül is integrálni lehetett volna a Windows 10-be.

A Microsoft kitörési pontként tekint a digitális asszisztensére. Nemsokára kikerülhet a Windows keresőjéből és áttehetik az értesítési központba. Az elképzelés az, hogy egyesítik a Cortana üzeneteit és az értesítési központot. További változás lehet, hogy a Gyorsműveletek menüpont egy új vezérlőközpontba kerülne át, az értesítési központ pedig új nevet kaphat, hogy jobban reprezentálja a Cortana integrációját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #9
    Hidd el, nem várnak.

    Ez egyszerű szorzás-osztás. Mekkora effort és mekkora bevétel.

    Ukrán nyelvre mindent lefordjtanak, mert: az orosz amúgy is megvan, a különbség nem túl nagy. Cserébe rengeteg ukrán van, akik potenciális vásárlók.

    Magyar: a legtöbb szempontból teljesen egyedi nyelv. Nem hasonlít semmire. Cserébe meg századannyian vagyunk, mint pl India... és még olyan hú de nagy GDP sincs, hogy sok vásárlót hoznánk.

    Ezt célszerűbb elengedni.
    Ne felejtsd el azt sem, hogy nagyobb blama valamit kifejleszteni és később dobni, mint eleve ki se adni.

    Egy termék ígéretet is jelent támogatásra a jövőben.

    Plusz az is blama, ha a magyar változat fényévekkel vacakabb, mint az angol. Mert akkor meg azért nincs értelme.
  • ostoros #8
    Ja, csak ha lemondanak egy piacról, ne is várjanak el bevételt ugyanattól a piactól!
  • zola2000 #7
    Bár poénon kívül annyi értelme lenne mint most Kort Annának.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2018.04.20. 11:03:06
  • zola2000 #6
    Már várom hogy a switch is általánosan okoseszközzé váljon és és super mario magyarázzon, vagy a PS4 és Hatsune Miku XD
  • Skylake #5
    Igen, a nagy sikerű Gem Géza újracsomagolva, avagy az asszisztens (=kereskedelmi célú lehallgató berendezés) mánia új formában, avagy a Microsoft sok közül az egyik f*ngszagú erőlködése az Apple jellegű felhasználói élmény (és walled garden ökoszisztéma) kergetésének rózsaszín vágyában.

    Nem tud Miss C. magyarul? Atya ég! Borzasztó! hogy lehet ezt a first world problem-et kibírni?! Aztán vajon a magyar piac mekkora mértékben részesedik azon szolgáltatási infrastruktúrából, amelyet a Cortana-val, mint termék és szolgáltatásfogyasztás aggregáló és katalizáló piaci eszközzel közelebb akarnak hozni a végfelhasználókhoz? Körülbelül 0%? Jövőben is így fog maradni? Valószínűleg! Akkor minek fordítsák magyarra?
  • Elemir #4
    Nekem ez még mindig azért fos, mert nem tud az anyanyelvemen...
    Nem akarom elfogadni, hogy nekem keljen más nyelven beszélni, és hogy ezt tekintjük normálisnak.
    Ezért nem használja senki, ezért nincs kellő adat és visszajelzés.
    Pedig alapvetően jó lenne, de így...
  • M2 #3
    Majd ha a "Cortana Show Me mi a faszom van a netkapcsolattal már megint bazmeg!?" kérdésre értelmesen válaszol...
  • HyBrIDNyLA #2
    Ez a Cortana fényévekkel van lemaradva a Google Assistant mögött. A Google marha jó, de személytelen. A Cortana meg - egyelőre - használhatatlan, de - ugye a franchise miatt - lenne neki legalább lenne személyisége.
  • NEXUS6 #1
    "A Cortana Show Me több mint 50 Windows-beállítást magyaráz el részletesen."
    Wow, kellett nagyon! Mert ha keresőbe beütöd 15 sec alatt megtalálod melyik menü, melyik pontjában van a keresett cuccos. Így meg hallgathatod meg az 5 perces marketingdumát. Bár tekintve, hogy a W10-ben mindent megint átneveztek és különböző más helyekre dogdostak el, ahhoz képest, ami a korábbi Win változatokban volt, nem is olyan nagy hülyeség. XD

    Szerintem legalább akkora siker lesz, mint a "kissé" idegesítő Gemkapocs volt anno.