Berta Sándor

Hivatalos - jön a munka­állomásokra szánt Windows 10

Az új változat az Őszi Alkotói Frissítéssel együtt érkezik.

Megerősítést nyert az a júniusi hír, miszerint a Windows 10 Pro for Workstations kifejezetten a rendkívül nagy teljesítményű PC-khez készül. Az új kiadás munkaállomás üzemmódja optimalizálni fogja az operációs rendszert a kifejezetten komoly munkákhoz; az új verzió egy új robusztus fájlrendszert (Resilient File System - ReFS) kap, amely az NTFS utódja lesz, s emellett támogatja majd a kifejezetten nagy adatmennyiségeket és az automatikus hibajavításokat; az SMBDirect protokoll lehetővé fogja tenni a nagy adatmennyiségek gyorsabb cseréjét a hálózatokon, ráadásul mindezt alacsonyabb processzorterhelés mellett; valamint az új változat akár 4 processzor és 6 terabájt memória használatát is támogatja majd.

A Microsoft bejelentése alapján az új kiadás különleges támogatást fog nyújtani a szerverekkel megegyező hardvereknek és kifejezetten a kritikus fontosságú, valamint a számításignyes munkafolyamatokhoz fejlesztették ki. Klaus Diaconu, a Microsoft Windowsért és az eszközökért felelős partnercsoport-menedzsere közölte, hogy pontosan tudják, hogy a hozzáértő felhasználóknak különleges igényeik vannak és nagyon komolyan veszik a beérkezett visszajelzéseket, például a nagy teljesítményű, Intel Xeon vagy AMD Opteron processzorokra épülő konfigurációk kapcsán.

További újdonság a Remote Direct Memory Access (RDMA) funkciót támogató hálózati kártyákkal való kompatibilitás. Ezek az eszközök teljes sebességgel dolgozhatnak a Windows 10 Pro for Workstations alatt és az eddiginél kisebb mértékben terhelik meg a processzorokat. Az új verzió várhatóan szeptemberben, az Őszi Alkotói Frissítéssel együtt érkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #2
    Kár, hogy W7-re nem létezik ilyen változat.
  • hungi #1
    RDMA: A hálózati kártya segítségével egy alkalmazás az oprendszer nélkül hozzáférhet a gépem memóriaterületéhez? Mostanában úgyis jók a hkártya firmware-ek, ugyan mi gond származhat ebből?