Berta Sándor

Év végéig lehet ingyenesen frissíteni a Windows 10-re

Az operációs rendszerre való átváltás egy legális kiskapunak köszönhetően érhető el, de ez a lehetőség hamarosan megszűnik.

A Windows 7 és 8.x operációs rendszereket használók hivatalosan július 29-ig frissíthettek ingyenesen a Windows 10-re. A határidő letelte ellenére van egy megoldás: azok, akik a számítógépük használatakor bizonyos kisegítő (akadálymentesítő) technológiákat alkalmaznak, egy különleges frissítési eszköz segítségével továbbra is ingyen frissíthetik a Windows 7 vagy 8.x operációs rendszerüket a Windows 10-re. Konkrétan olyan technikákról volt szó, amelyek a rosszul látók vagy hallók számára megkönnyítik a PC kezelését. Ilyen esetekben például a Windows felolvas számukra dolgokat.

Aki élt ezzel a lehetőséggel, annak meg kellett erősítenie, hogy valóban rászorul az akadálymentesítő technológiák használatára. A frissítés egyébként gyakorlatilag egyetlen kattintással megvalósítható, az adott honlapon ugyanis elegendő a Frissítsen most gombra kattintani.

Nos, most kiderült, hogy ez a lehetőség nem áll fenn korlátlan ideig, hanem a Microsoft jelezte, hogy idén december 31-én lejár. A dátum egyelőre csak az angol nyelvű tájékoztató oldalon szerepel, a magyar nyelvűn még nem. Az nem tisztázott, hogy a Microsoft a frissítés után ellenőrzi-e, hogy valaki valóban használja-e az akadálymentesítő funkciókat vagy sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • CairoJack #3
  Eddig csak laptopon meg tableten használtam Win10-et, mert ezek azzal jöttek alapból, de eddig nagyon nem tetszett, ellenben a fluent design egész jó lett. Nem olyan jó, mint az aero, de jobb, mint ami eddig volt, így szerintem én frissítek egyet decemberben. Max ha nem válik be, megy vissza az asztalira a Win 7. Azt még sajnálom, hogy a fájlkezelő nem kapott fluent design kinézetet, de remélem ami késik, nem múlik.

  Ha a Win10 anno ilyen állapotban jelent volna meg, az egy éves ingyenes frissítési fázis alatt meglett volna az áhított 1 milliárd felhasználó. A rajtot nagyon elbaszták, de kezd alakulni a dolog.
 • yamato41 #2
  Azért elég beteg dolog egy oprendszert leprához hasonlítani. Valakinek nem tetszik, rendben, nem használja. Ennyi. A többi már a klinikai pszichológia része...
 • ugh #1
  Ez egy 2016 cikk rebootja?
  Tavaj a hivatalos ingyenesen frissitehetsz mizeria lejarta utan ugyan ez volt a duma.
  Akkor jott a roki duma hogy azoknaka felhasznaloknak lehet csak.
  Akkor meg sem, hanem mindenkienek.
  Na ezt is igy kell komolyan venni.
  Megalt a lepra ..khm windows 10 terjeszkedese.
  Most jon az ijesztgetes...
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2017.11.02. 18:39:56