Berta Sándor

Windows 10 - a Microsoft Store kínálatába kerülhetnek a nyelvi csomagok

A jelenleg a beállítások között lévő váltást ezentúl a boltban érhetjük majd el.

Az Aggiornamenti Lumia nevű oldal szellőztette meg azt az információt, hogy a Windows 10 esetében módosíthat egy dolgot a redmondi konszern. Jelenleg az operációs rendszerben a régiós és nyelvi beállításoknál lehet a telepített nyelveket újabb nyelvekkel kiegészíteni, majd azok között váltani. Ezt követően a Windows 10 teljes kezelőfelülete - néhány kisebb kivételtől eltekintve - a kiválasztott nyelven jelenik meg. Nos, ebben következhet be változás.

Az Aggiornamenti Lumia azt írta, hogy a jövőben a szükséges nyelvi csomagok a Microsoft Store kínálatába kerülhetnek át, azokat onnan osztanák szét. Ezt támasztja alá, hogy néhány nyelvi csomag, többek között a katalán, a valenciai és a bosnyák már most is elérhető a Microsoft Store kínálatában. A csomagokat a Microsoft biztosította és azok ingyenesek. Miután hivatalos információk még nincsenek, így egyelőre kérdéses, hogy csak egy kísérletről van szó vagy valóban tervezett módosításról. Az egyik elgondolás az, hogy a változtatást a jövő tavasszal esedékes Redstone 4 frissítésben vezetheti be az amerikai óriáscég és a bennfentes tesztelők előzetesen lehetőséget kapnak a megoldás kipróbálására, illetve véleményezésére.

A Microsoft számára a lépés két előnnyel is járhat. Egyrészt jobban láthatóvá válna, hogy a Windows 10 más nyelveken is elérhető és a nyelvválasztás lehetősége nem lenne elrejtve a beállításokban, másrészt - és ez lehet inkább a valódi motiváció - kicsit nagyobb figyelem irányulhatna a Microsoft Store boltra és annak kínálatára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #1
    Végre kerül fel valami értelmes is arra a szarra. Köszönjük :-P