Berta Sándor

Olcsó laptopokra is jön a Windows 10 S

Az operációs rendszer változata eddig csak a Surface Laptopon és az oktatási rendszereken volt elérhető.

A berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) kiderült, hogy a jövőben a felhasználóknak szánt olcsóbb notebookokon is megjelenhet a Windows 10 S. Mindez hatással lehet majd a készülékárakra is. Az európai piacon az első ilyen modell a 14 hüvelykes képernyővel ellátott Acer Swift 1 lehet, amely szeptember végétől lesz kapható és amelynek a bevezető ára 329 euró lesz. Ez 50 euróval alacsonyabb ár, mint a Windows 10 Home kiadással ellátott modell esetében.

Az OEM-gyártók képviselői az IFA-n hangsúlyozták, hogy a Windows 10 S-t futtató termékek árai régiónként eltérőek lesznek és attól fognak függeni, hogy azokat melyik árkategóriába szánják a cégek. Az olcsóbb változatok esetében ugyanakkor a Windows 10 Pro kiadására való frissítés költségei nagyobbak lesznek, mint a drágább modelleknél. A szakemberek azt emelték végül ki, hogy a Windows 10 S elvileg a telepítés után ezer nappal is ugyanannyira kezelhető lesz, mint az első napon.

A Microsoft a Windows 10 S-t és a Surface Laptopot májusban mutatta be. Később ismertté vált, hogy az új verzióban az alapértelmezett böngésző az Edge, míg az alapértelmezett kereső a Bing. Ugyan bárki feltelepíthet a készülékére más böngészőket, de azokat nem lehet beállítani alapértelmezettként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    70 ezer korul mar van hasznalhato kinai laptop (lenovo) rendes windows 10-el. A fenti cikk alapjan ebbol kb. 15 ezer a win 10 licensze. Haaat... Ennyi erovel free dos-al is arulhatnak, 'majd lop maganak linuxot az uj tulaj' felkialtassal. Ugyanis a gep ahogy adjak hasznalhatatlan, kb. mintha arm-os procival es windows 10 mobile-lal jonne.
  • Macropus Rufus #3
    "hogy a Windows 10 S elvileg a telepítés után ezer nappal is ugyanannyira kezelhető lesz, mint az első napon."
    ez bármelyik windows-ra igaz. A gond akkor szokott kezdődni, amikor az egyorrú használja is.
    Sz@r dolog ha egy cégnek azzal kell a marketing dumát löknie (több mint 20 évvel a win95 megjelenése után is), hogy az ö rendszerük nem lassul be 3 évnyi használat után sem. Ennek már a 95OSR-nél is így kellett volna már mennie.
  • Ender Wiggin #2
    és ebből 20 ezer a laptop 80 meg a winfos?
  • hungi #1
    Egy kis guglizás után pontosan ennyibe, vagyis 100 ezer Ft-ba kerül Win10 Home-mal az Acer Swift 1 magyar eladónál.... Most akkor hogy is van ez?