Gyurkity Péter

Külön OnePlus 5 jön Európában

A cég egy francia divattervező segítségével fokozná az érdeklődést.

A OnePlus 5 bemutatkozásáról június második felében mi is beszámoltunk, a kínai gyártó azonban a jelek szerint további lehetőségek után nézett, hogy mivel is kelthetné fel még jobban a vásárlók érdeklődését. A választ egy francia divattervező közreműködésében találták meg, aki természetesen a külsőn faragott picit.

A hivatalos oldalon már megtaláljuk a fontosabb részleteket, ebből pedig rögtön kiderül, hogy a OnePlus 5 JCC+ néven jelenik meg az új változat, ami annak köszönhető, hogy az említett személy a Jean-Charles de Castelbajac névre hallgat. A hardver semmiben nem változott, itt továbbra is a Snapdragon 835 chip, a 16 és 20 megapixeles szenzorra épülő hátoldali iker-kamera, 8 GB memória, egy 3300 mAh-s akkumulátor, valamint az eredeti kijelző szerepel a listán, míg a belső tároló mérete maradt 128 GB. Ez a speciális példány azonban csak Európában elérhető, tehát a többi régió nem kap majd belőle.


Ahogy az a videóból jól kitűnik, a közreműködés révén felirat jelenik meg a készülék hátlapján, ehhez pedig egy kék színben pompázó ki- bekapcsoló gomb, sárga elnémító gomb, valamint piros hangerőszabályzó sorakozik fel. A cég emellett egyéb termékeket, így például pólókat, sapkákat, valamint kisebb tartókat is árul, jól látható módon igyekeznek minél több eltérő megoldást értékesíteni. A speciális kiadás először egy szeptember 22-i párizsi események bukkant fel, azóta azonban a kontinens egyéb országaiban is elérhetővé vált a hivatalos oldalon látható ajánlás.

Az ár 559 euró, illetve 499 brit font, ami megegyezik az eredetileg is 8 GB memóriával és 128 GB-os tárolóval piacra dobott példány árával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #4
    Hát... egyik oldalról nézve reklámnak nem rossz, mert legalább híreznek róla megint. Árban még mindig korrekt, és mivel egyre nehezebb flagship kategóriában virítani a kávamentes telefonok mellett nem árt a reklám. És nem valami nagyon invazíz a desing. Nem kockáztattak nagyot.

    A másik oldalról... nem kockáztattak nagyot. Átszíneztek 2 gombot, mert némi felirat a hálsó felére.... lehetne kicsit színesebb bátrabb.
    Mondjuk nekem már megvan a Midnight Black, szóval nem lényeges amúgy sem :D
  • end3 #3
    Azért amikor Jean-Charles de Castelbajac akkora még fellelhető művei, - pár száz év múlva, - millió $-okért v. milló €-kért kelnek el, akkor minden egyes fennmaradt On+-t képzőművészeti alkotásként keményen díjazni fogják.

    Azt a lazaságot, természetességet amivel a francia művészek élnek, ötletelnek, kevesen tudják a világon így előadni. (Nem nagy baj, ha kicsit élhetőbbé teszik a digitális világ egymásról másolt, unalmas fércműveit.)
  • wraithLord #2
    Végül is még mindig jobb, mint prémiumanyagos luxustelefont kiadni valami méregdrága partnermárkával. "Művészetet" belerakni nem túl sok értelme van, az okostelefon ma az egyik leggyorsabban elavuló és cserélt eszköz, ráadásul mindjárt jön az utódja, és a kutyának a kutyáját se fogja érdekelni a OnePlus 5 JCC+-ben rejlő "művészet, spiritualitás". Persze meg is valósítani egy hitvallást más, mint belemagyarázni egy n+1-edik kinézetű okostelefonba (ettől még lehet bullshit).
  • Griphons #1
    hányózacskót adnak hozzá? ja nem, akkor se kéne...