Gyurkity Péter

Vékony zászlóshajót ígér a OnePlus

A cég szerint a OnePlus 5 a csúcskategóriában az eddigi legvékonyabb lesz.

Az utóbbi néhány hét során világossá vált, hogy a kínai gyártó dolgozik új zászlóshajóján, amely valamikor a nyár folyamán mutatkozik majd be a nagyközönség előtt. A hardveres részletek után most a kialakítás kapcsán jelent meg egy rövid bejegyzés, amely szerint kifejezetten vékony készülékre számíthatunk.

Pete Lau, a cég társalapítója és jelenlegi vezérigazgatója számolt be arról a szintén kínai Weibo mikroblog-portálon, hogy a OnePlus 5 a csúcskategóriában az eddigi legvékonyabb megoldás lesz. Az még nem teljesen világos, hogy pusztán saját készülékeikre, vagy a piacon eddig megjelent összes hasonló megoldásra gondolt-e, de tekintettel arra, hogy a OnePlus 3T esetében a vastagság mindössze 7,35 mm volt, itt egy valóban vékony kialakításon dolgoznak – a OnePlus X még ennél is vékonyabb volt, a 6,9 mm-es adat azonban itt nem jön számításba, hiszen ez utóbbi megoldás annak idején nem prémium komponensekkel mutatkozott be. Azt eddig is tudtuk, hogy a Snapdragon 835 chip és egy előlapi ujjlenyomat-olvasó alkalmazására készülnek, a képkészítés terén pedig a DxO együttműködésére alapoznának, így a hardver terén nem lesz különösebb hiányérzetünk.

Eközben egy másik hír is megjelent két meglévő telefonjukkal kapcsolatban, eszerint pedig a szoftveres frissítésekről sem feledkeznek el. A cég első embere a Twitter oldalán árulta el, hogy a OnePlus 3 és a OnePlus 3T még az Android O verziót is megkapja majd, tehát e két változatnál számíthatunk arra, hogy a Nougat után is igyekeznek majd lépést tartani a fejleményekkel. Ez persze majd akkor következik be, ha a soron következő verzió megkapja végleges változatát, ez pedig a szélesebb közönség számára is elérhetővé válik majd, amire valamikor az év második felében, jó eséllyel az ősz folyamán kerítenének sort a Google illetékesei.

A OnePlus 5 minden bizonnyal az Android 7 Nougat verzióval jelenik meg, ez a telefon még a nyár vége előtt elrajtolhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!