Gyurkity Péter

Jövő nyáron jönne a OnePlus 4

Mégpedig vadonatúj chippel és talán nagyobb felbontással, amihez méretes akkumulátor társulna.

A OnePlus kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy a soron következő típus a OnePlus 3T lenne, amely a harmadik generációt képviselő zászlóshajót váltaná le. Ez egy újabb chipre és már a Quad HD felbontásra épülne, most azonban az ezt követően piacra dobandó változatról is megjelent néhány részlet.

Nem túl meglepő módon a szintén kínai Weibo közösségi portálon bukkant fel egy rövid bejegyzés, amely szerint a OnePlus 4 valamikor a következő nyáron debütálna. Arról természetesen egyelőre csak külső forrásból származó értesülések szólnak, hogy pontosan milyen hardverre is számíthatunk ezen megjelenés kapcsán, de itt már felmerül a Samsung által 10 nanométeres csíkszélességen gyártott Qualcomm Snapdragon 830 chip alkalmazása, ami legkorábban jövő tavasszal bukkanhat fel az egyes okostelefonokban. Ezzel kapcsolatban némi gondot jelent, hogy a dél-koreai gyártónak állítólag meggyűlt a baja a menetrenddel, ezért a tajvani TSMC is jelentős megrendeléseket kaphat, bár ez utóbbi egyes hírek szerint nem tudná garantálni ugyanazon kedvező fogyasztási adatokat.

Ami a hardver további részeit illeti, itt – szintén külsős pletykákra támaszkodva – 3 GHz-es órajelre számíthatunk, amelyet az Adreno 620 grafikus vezérlő, egy szintén méretes, kereken 4000 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 7.0 Nougat egészítene ki – bár ez utóbbi nyilván addigra már nem számítana vadonatúj verziónak. Az eredeti forrást kommentáló beszámolókban óvatosságot javasolnak, hiszen még messze vagyunk a fent említett időponttól, de a főbb jellemzők tekintetében nem is tűnik annyira valószínűtlennek a hír.

Bárhogy is legyen, a OnePlus nyilván szeretné folytatni az eddigi, sikeresnek mondható szereplését, amelyet azonban immár az eddig látott utánpótlási gondok kiküszöbölésével fejelnének meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!