Gyurkity Péter

Jön a OnePlus 5

A telefonról néhány részlet már kiszivárgott, a megjelenés közel lehet.

A OnePlus kapcsán az elmúlt hetekben egyre erősebbé vált a gyanú, miszerint közeleg a soron következő modell hivatalos bemutatkozása. Most egy szép összefoglalóban olvashatunk az eddig ismertté vált részletekről, amely egy meglehetősen kerek képet tár elénk.

Eszerint a külső tekintetében radikális változtatásokra nem számíthatunk, ám feltűnő eltérés a hátoldali ikerkamera-modul felbukkanása, valamint az ujjlenyomat-olvasó itteni hiánya. Bár eddig csak néhány renderkép jelent meg a készülékről (ezek pedig állítólag szemtanúk elmondásai alapján álltak össze), úgy tűnik, hogy az előlapi fizikai gomb rejti majd a szenzort, ezt pedig a megszokott kapacitív gombok egészítenék ki. A kijelző nagy valószínűséggel 5,5 hüvelykes lesz, a felbontás marad az 1080p, a teljesítményért pedig a Snapdragon 835 felelne. A memória terén 6 vagy 8 GB tűnik esélyesnek, míg a belső tárolónál egy 64 és egy 128 GB-os változatról szólnak a pletykák – a microSD hiánya szembetűnő, ez korábban is lemaradt a listáról.

A kamerák specifikációját illetően még szintén nincs teljes bizonyosság, a hátoldali példányok egyike azonban jó eséllyel 23 megapixeles lesz, míg a szelfikről egy 16 megapixeles változat gondoskodna (ez utóbbi már a OnePlus 3T esetében is felbukkant). Ahogy azt említettük, a pontos megjelenési dátum nem ismert, mivel azonban a korábbi példányokat május és június hónapokban mutatták be, minden bizonnyal ezúttal is tartani fogják magukat a késő tavaszi, illetve kora nyári időszakhoz, ami pedig a hivatalos árat illeti, itt az 500 dollár körüli szintet tartják valószínűnek.

Mivel Kínában a négyes szám balszerencsét hozónak minősül, a cég egyszerűen átugraná azt, ezért veszik szinte biztosra, hogy idén a OnePlus 5 mutatkozik majd be a nagyközönség előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Várjuk :)