Gyurkity Péter

Csereprogramot indít a OnePlus

Ez pedig az európai felhasználók számára is elérhető lesz, így lefaraghatunk az árakból.

A OnePlus 5 hivatalos bemutatkozása némileg felemásra sikerült, a kellemes hardvert ugyanis kétkedő hangok, mi több, éles kritika egészítette ki. Ez utóbbival kapcsolatban már a cég is megszólalt, időközben azonban bejelentették a csereprogram várható elindulását.

A hivatalos oldalon megjelent információk szerint az elkövetkező 5 hónapban indul majd el a program, amely a legtöbb európai országban is elérhető lesz. Ennek keretében a vásárlók a régebbi készülékeket küldhetik majd vissza a cégnek, amely visszafizetne egy bizonyos összeget, illetve kuponokat kínálna, így a hivatalos boltban beszerezhető termékek árát tudnánk némileg lefaragni. A cél nyilván az új OnePlus 5 sikerének biztosítása, a csereprogram pedig jó eséllyel valóban elősegíti majd ezt, bár az még kérdéses, hogy a potenciális vásárlók mekkora hányada lesz hajlandó a részvételre. Az ajánlat mindenesetre csábító, bár egy jó állapotban lévő Galaxy Note 5 mindössze 150 eurót kóstálna, míg egy iPhone 7 kereken 250 eurót jelentene számunkra.


Ami az új típussal kapcsolatos kritikákat illeti, Pete Lau társalapító egy interjúban többek között arról beszélt, hogy nem is tudják, miként lehet túlhajtani az itt alkalmazott chipeket, ők mindössze arra törekedtek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki azokból. Állítása szerint nincs szó a benchmarkok megtréfálásáról, míg az iPhone külsejének lekoppintásával kapcsolatban arról tett említést, hogy az első változat megjelenésekor is hallottak hasonló vádakat, az idő azonban (szerinte) azóta igazolta saját álláspontjukat, hiszen a OnePlus One valódi klasszissá vált.

Az új változat valóban többe kerül, mint az elődök bármelyike, Lau szerint azonban ez a komponensek áremelkedésének eredménye.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #2
    Oké, de ez nekik valójában miért jó? Nyersanyagot csinálnak a régi telefonokból? Nem hiszem. Elpasszolni használt telefonként meg én is el tudom, és nem annyira apróért, mint amennyiért ők átveszik.

    Amúgy is szeretem megtartani a régi telefonomat, pláne, ha még használható. És még a OnePlus One-ról sem igazán mondható el, hogy kevés. A legtöbb embernek még most is vastagon elég lenne hardvertéren, amire az képes...
  • takysoft #1
    10 GBP-t adnának a zsebkarcos Oneplus One-omért... hát... szerintem inkább hardverapró :D