Gyurkity Péter

Bemutatkozott a ZenPhone 4 Max

A gyártó némi meglepetésre már most bemutatta az új generáció első tagját.

A napokban számoltunk be arról, hogy az előzetes hírekkel ellentétben nem 3, hanem egyszerre 5 változatban jön a ZenPhone 4, ezek pedig valamikor a hónap végén mutatkozhatnak be a nagyközönség előtt. A gyártó most kisebb meglepetést okozott, hiszen az egyik változatról idő előtt rántotta le a leplet.

A cég hivatalos orosz oldalán már elérhető a ZenPhone 4 Max típus ismertetője, ebből pedig szinte minden részletre fény derül. A telefon természetesen a tavaly megjelent ZenPhone 3 Max folytatásaként fogható fel, amire jó példa, hogy az üzemidőért ezúttal is egy méretes, egészen pontosan 5000 mAh-s akkumulátor felel. Ezzel tehát biztosan nem lesz gondunk, érdemes azonban gyorsan végigfutni a specifikáció további részein is, hogy lássuk, mire is számíthatunk. Érdekes módon két eltérő chip, a Snapdragon 425 és a 430 jelenik itt meg, ezekhez pedig egy 16, 32, illetve 64 GB-os tároló csatlakozik, microSD kíséretében. A memória „legfeljebb” 4 GB-os lesz, tehát itt is több eltérő változat fut majd be.

A kijelző egy 5,5 hüvelykes IPS LCD panel, amely az 1080p felbontást támogatja. A 3,5 mm-es jack-dugó, valamint a microUSB megmarad, míg a szoftveres oldalon itt az Android 7.0 Nougat és a ZenUI felület párosa dolgozik majd. A dual-SIM opciót támogatják, ehhez pedig a hátoldalon egy 13 megapixeles iker-kamera, valamint egy előlapi 8 megapixeles példány sorakozik fel – előbbi esetében a Super Resolution funkció révén akár 64 megapixeles képeket is készíthetünk, de emellett a panorámaképek mindkét oldalon elérhetők lesznek. A telefon egy másik készülék feltöltésére is alkalmas lesz, a méretes akkumulátor teljes feltöltése azonban a 4 Max esetében 4 órát vesz majd igénybe.

A telefon egyelőre Oroszországban mutatkozott be, itt a hivatalos ár 235 dollártól indul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrevv #1
    Ez is túl lesz árazva mint a ZenFone 3. Annak az árából egy sokkal jobb Xiaomi telefont lehet venni dupla annyi RAM és tárhellyel. Szerencséjükre sokan vannak akik nem néznek utána mit vesznek és milyen alternatívák vannak.