Gyurkity Péter

Kiszivárgott az Asus ZenFone 4

Erre tippelnek többen, miután egy eddig be nem jelentett készülék specifikációja bukkant fel.

Megszokhattuk, hogy a kínai szabályozó hatóság hivatalos oldalán az eredetileg tervezett megjelenési dátum előtt felbukkannak a különböző új fejlesztések, ez pedig jó eséllyel most a ZenFone 4 esetében következett be. Bár a korábbi hírek szerint a CES 2017 alatt a ZenFone 3 Zoom debütálását tervezték, úgy tűnik, hogy ez utóbbi nem egyedül fut majd be.

A TENAA lapján egy közelebbről meg nem nevezett Asus okostelefon tűnt fel a tavalyi év utolsó napjaiban, amelyről mindössze annyi derült ki, hogy pontos típusszáma X00GD. Szerencsére ezt a hardveres specifikáció több fontos pontja egészíti ki, így azt már biztosra vehetjük, hogy a megjelenés pillanatában az Android 7.0 Nougat fut majd a készüléken, így ez egyben a cég első ilyen telefonja lesz. A listát egyébként egy 5,2 hüvelykes kijelző vezeti fel, amely a 720p felbontást támogatja, vagyis egy nem kifejezetten csúcskategóriás megoldásról van szó.

Ehhez érdekes módon egy meglehetősen nagy, ezúttal 4850 mAh-s akkumulátor csatlakozik, az üzemidővel tehát minden bizonnyal nem lesznek gondjaink, de az is kiderül, hogy a képkészítésért egy 13 megapixeles hátoldali kamera (dual LED flash kíséretében), valamint egy 8 megapixeles előlapi példány felel, a burkolat alatt pedig emellett egy nyolcmagos, 1,5 GHz-es órajelen futó chip kapott helyet. Ehhez 2, 3, illetve 4 GB RAM, egy 16, 32, vagy 64 GB-os tároló, microSD, valamint számos további jellemző sorakozik fel, míg a fizikai méret 149,5 x 73,7 x 8,85 mm, a súly pedig 169 gramm.

Ahogy azt említettük, az Asus már korábban jelezte, hogy a CES 2017 során legalább egy új készülékről lerántják majd a leplet. Kíváncsian várjuk, hogy a most ismertetett változat is itt mutatkozik-e majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!