Gyurkity Péter

Csak májusban jön a ZenFone 4

A cég addig is egy táblát mutat be, de az MWC-n jöhet a részletes ismertető.

Amennyiben az okostelefonok területéről van szó, az Asus kapcsán többnyire a ZenFone család különböző tagjairól számolunk be, legutóbb például arról jelent meg egy értesülés, hogy már az új generáció részletei szivárogtak ki. Ez később nem igazolódott be, hiszen a gyártó a CES alatt két másik típusról rántotta le a leplet, most viszont úgy néz ki, hogy a megjelenésre májusig kell várnunk.

A szintén tajvani DigiTimes – szokásukhoz híven – iparági forrásokra hivatkozva ír arról, hogy az Asus valamikor májusban dobná piacra az új Zenfone 4 okostelefonokat, bár azt még nem tudjuk, hogy ezek pontosan miben (és mennyiben) jelentenek majd előrelépést a meglévő változatokhoz képest. Annyi mostanra kiderült, hogy a cég a tavalyi év folyamán összesen 17,5 millió készüléket szállított le, amivel elmaradtak a 2015-ös eredménytől, hiszen akkor még 20 millió felett volt a végleges adat, tehát a trend alakulása nem kifejezetten pozitív. 2017 első felében éppen a már említett két új jövevény, a ZenFone 3 Zoom és a ZenFone AR nyújthat ebben segítséget, de nyilván sok múlik majd azon, hogy a negyedik generáció mennyiben bizonyul sikeresnek.

A gyártó addig is egy tábláról rántotta le a leplet, amely a ZenPad 3S 10 LTE néven mutatkozott be. A nem túl egyszerű elnevezés egyszer már látható volt a kínálatban, a pontos típusjelzés (Z500KL) révén azonban megkülönböztethetjük ezt a tavaly elrajtolt példánytól, hiszen amíg az a hatmagos MediaTek MT8716 chipre épült, a most bemutatott változat már a Qualcomm Snapdragon 650 processzoron alapul, amely szintén hat magot (és 1,8 GHz-es órajelet) kínál a felhasználóknak.

Egyes értesülések szerint a ZenFone 4 már a februárban esedékes MWC alatt megtekinthető lesz, ebben az esetben minden részletre fény derülhet a bemutató során – a piaci megjelenés azonban csak májusban következne be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!