Gyurkity Péter

Újabb Zenfone okostelefon szivárgott ki

A névről megoszlanak a vélemények, a hivatalos bemutató azonban már közel van.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan beszámoltunk az ASUS háza táján lezajlott újabb fejleményekről, amelyek között pletykák és hivatalos bemutató is akadt. A soron következő generáció ugyan már több alkalommal kiszivárgott, eddig azonban nem kaptunk erről megerősítést, a helyzet pedig most sem változott.

Ezúttal is azzal jelentek meg az új beszámolók, miszerint a ZenFone 4 hardveres specifikációja bukkant fel a világhálón, ez azonban később picit módosult. Egészen pontosan a GFXBench katalógusában felbukkant listáról van szó, amely egyesek szerint valóban a ZenFone 4 típust mutatja meg nekünk, mások azonban azt emelik ki, hogy a különböző komponensek alapján inkább a ZenFone 3 Deluxe jellemzőit vehetjük ismét szemügyre, bár itt fontos eltérés, hogy a szoftveres oldalon immár az új Android 7.0 Nougat fut. Bárhogy is legyen, az MWC már nincs messze, ennek során pedig (legalábbis a várakozások szerint) valóban lerántják majd a leplet az új generáció első képviselőjéről.

Az említett felsorolásban egy 5,7 hüvelykes kijelző szerepel, amely a Quad HD, azaz 1440p felbontást támogatja. Ez ellentmondani látszik a korábbi híreknek, amelyek 5,2 hüvelykes érintőképernyőt valószínűsítettek, mint ahogy a Snapdragon 820 alkalmazása is bizonyos kérdéseket vet fel. A készülék mindenesetre 4 és 6 GB memóriával érkezne, amelyhez egy 21 megapixeles hátoldali és egy 8 megapixeles előlapi kamera csatlakozna, egy alapértelmezetten 64 GB-os tárolóval együtt.

Az Asus egyébként az évtized végéig megduplázná a leszállított készülékek számát, 2020-ra ugyanis már évi 35-40 millió példányon adnának túl. Ehhez természetesen a negyedik generáció sikeres bemutatkozására lesz szükség, emellett pedig az utódoknak is legalább ilyen jól kellene szerepelniük a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!