Berta Sándor

Intelligensebb lesz az új Android-verzió

Kiszivárogtak az első részletek az operációs rendszer következő változatáról.

Az Android O-nak nevezett kiadás automatikusan felismer majd bizonyos tartalmakat és egyszerűbbé fogja tenni az alkalmazások közötti adatcserét. A tervezett új funkciókról a Venture Beat számolt be. Bár a Google még nem tett semmilyen bejelentést az Android O-val kapcsolatban, máris felbukkantak az első részletek az interneten. Az információk olyan személyektől származnak, akik ismerik az Android fejlesztési folyamatát. Az első hivatalos adatok a május közepén rendezendő Google I/O-n várhatók.

Az egyik új funkció neve Copy Less lesz és egyszerűbbé fogja tenni az alkalmazások közötti adatcserét. Az operációs rendszer felismeri majd, hogy bizonyos információkat át kell másolni egy másik programba, ilyenkor erre automatikusan sor fog kerülni. Amennyiben két felhasználó egy chatbeszélgetés során egyeztetne egy találkozót, de még nem találtak ehhez megfelelő helyet, például egy éttermet, akkor a folyamat egyszerűvé válik. Amennyiben az egyiküknek ajánl egy szoftver egy éttermet, akkor annak a címét a chatalkalmazás automatikusan továbbítja majd a másik félnek. Azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy ez az újítás az Android része lesz-e vagy más módon válik elérhetővé, például a Gboard virtuális billentyűzetben.

Az Android O-ban elegendő lesz egy címmel ellátott üzenetre kattintani és az érintett cím azonnal meg fog nyílni az érintett térkép- vagy navigációs szolgáltatásban. Ebben az esetben is tisztázatlan, hogy a megoldás az operációs rendszer vagy a Google üzenetküldő programjának része lesz-e. A Google ezenkívül kísérletezik gesztusvezérléssel is. Amennyiben például a felhasználó a C betűt rajzolja le a kijelzőre, akkor megjelennek a legutóbb használt kapcsolatai. Az még nem ismert, hogy az emberek eldönthetik-e majd vagy sem, hogy egy bizonyos szoftvert egy bizonyos betű lerajzolásával lehet-e megnyitni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mcganyol #4
    Vagy a java-s boilerPlateFactory-t meg a szuper R class-t cserélhetnék vm kézreállóbb fejlesztői platformra, az lenne az igazi dobás.
    Java hívők üthetnek :)

    ps: nem kell elmagyarázni, tudom hogy ez lehetetlen (és sok szempontból értelmetlen) kívánság :)
  • bunny #3
    Inkább arra koncentrálnának végre, hogy az új verziók eljussanak a telefonokra, és ne a gyártók jóindulatán múljon a frissítés. Kb. mintha minden windows frissítésnél a pc gyártóra kéne várnunk ... az egész androidnak ez a legnagyobb baja, francot se érdekli mit találnak ki, ha úgyse jut el az emberhez.
  • hgabi84 #2
    Fogynak. De szerencsére még él a másik két mobilplatform is az Android-on kívül.
  • sarpba #1
    Fogynak az ötletek? Eléggé bullshit szagú a dolog...