Berta Sándor

Android Wear 2.0 - előtérben a fitnesz és a kommunikáció

Közel három éven át tartott az új verzió kifejlesztése.

Nemsokára megjelenik az Android Wear 2.0. Davis Singleton termékmenedzser blogbejegyzésében azt írta, hogy az operációs rendszer új változata elsősorban a fitneszalkalmazásokra és a kommunikációra összpontosít, emellett sokkal könnyebben testreszabható is lesz.

A szakember közölte, hogy nagyon pontosan megvizsgálták, hogy mely funkciókat használják az emberek, majd ehhez igazították a szoftvert. A 2.0-s kiadás lehetővé teszi az üzenetek megválaszolását különböző alkalmazások (Facebook Messenger, Glide, Google Messenger, Hangouts, Telegram, WhatsApp) segítségével. Az új verzióba közvetlenül integrálták a Google Assistant nevű megoldást, amely a felhasználók kérdéseire mesterséges intelligencia segítségével válaszol. Az LG referenciamodelljein az alkalmazások közvetlenül az okosórán futnak és ott is telepíthetők, a csatlakoztatott okostelefont kizárólag az internethozzáféréshez használják. Emiatt az Android 2.0-t futtató termékek jobban használhatók az iPhone készülékekkel.

Singleton hangsúlyozta, hogy a tavalyi esztendő utolsó negyedévében - elsősorban a karácsonyi időszaknak köszönhetően - megugrottak az Android Weart futtató okosórák eladási adatai. Az operációs rendszert számos gyártó arra használta fel, hogy megjelenjen az okosóraüzletben. A Google lehetőséget akar adni ezeknek a cégeknek arra, hogy az óráiknak saját karaktert adjanak, miközben integrálják azokba az okosóra-funkciókat.

A menedzser kiemelte, hogy nem hiszik, hogy ezen a piacon egyetlen megoldás hosszú távon hatékony lehet. A helyes megoldást szerinte azok a platformok jelentik, amelyek lehetővé teszik a különböző formák és dizájnok alkalmazását. Általában az egyik fő eldöntendő kérdés, hogy a kijelző kerek vagy négyszögletes legyen-e. A Google partnerei azt jelzik vissza, hogy a kerek képernyők jobban illenek sok felhasználó stílus- és divatirányzatához, emellett a kerek órák anatómiailag is jobban illeszkednek a csuklóhoz. Az Android Wear 2.0 ennek ellenére a négyszögletes kijelzőjű modelleken is futni fog. Singleton szerint azok a képernyők számos alkalmazáshoz, például a fitneszprogramokhoz is kiválóan illenek.

Jelenleg a következő termékek támogatják az Android Wear 2.0-t: ASUS ZenWatch 2 & 3, Casio Smart Outdoor Watch, Casio PRO TREK Smart, Fossil Q Founder, Fossil Q Marshal, Fossil Q Wander, Huawei Watch, LG G Watch R, LG Watch Urbane & 2nd Edition LTE, Michael Kors Access Smartwatches, Moto 360 2nd Gen, Moto 360 for Women, Moto 360 Sport, New Balance RunIQ, Nixon Mission, Polar M600, TAG Heuer Connected.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrevv #1
    Mekkora fölösleges kacat ez is…
    Már csak okos wc-papír kellene ami elemzi a székletmintát és akkor teljes lesz az okos-bullshit.