Berta Sándor

2017-ben jöhet az Android Wear 2.0

A Google elérhetővé tette az operációs rendszer harmadik előzetes fejlesztői verzióját.

Az Android Wear 2.0 előzetes fejlesztői programja 2017 elejéig tart, ezzel egyértelművé vált, hogy az operációs rendszer új változata leghamarabb idén ősz helyett csak jövő tavasszal jelenik meg, annak ellenére, hogy hivatalosan már májusban bemutatták. Egyúttal eldőlt az is, hogy a fejlesztői kiadás továbbra is kizárólag a Huawei Watch és az LG Watch Urbane 2nd Edition LTE eszközökön elérhető.

A harmadik előzetes fejlesztői verzió lehetővé teszi, hogy a Play Store kínálatához bárki akár az okosórájáról is hozzáférjen, akkor is, ha a készülék nincsen összekötve okostelefonnal. Az Android Wear 2.0 egyik legnagyobb újdonsága, hogy egyáltalán nincs szükség az okostelefonokkal való közvetlen kapcsolatra. A Play Store rendszeréhez WLAN-elérésen keresztül is hozzá lehet majd férni, így a felhasználó közvetlenül tölthet le és telepíthet programokat az okosórájára. A fejlesztőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy kifejezetten olyan szoftvereket készítsenek, amelyek csak az eszközön futnak.

A Google a végleges változat kiadását azzal indokolta, hogy biztosítani akarja a jó minőséget, és hogy az alkalmazásfejlesztők visszajelzései alapján sikerüljön elvégezni az utolsó finomításokat is az operációs rendszeren. A tervek között szerepel még az idén egy utolsó, negyedik fejlesztői előzetes kiadás megjelentetése is. A döntés miatt az olyan partnerek, mint a Motorola, a Huawei és az LG az idén biztosan nem dobnak piacra Android Wear 2.0-t futtató okosórákat. Az idén ősszel bevezetett összes termék ugyanakkor mindenképpen támogatni fogja az új platformot, viszont azt nem lehet tudni, hogy mely korábbi modellek kapják majd meg frissítésként az új verziót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!