Berta Sándor

Érkezik az Andromeda, a Google új operációs rendszere

A Google október 4-én nem csupán új hardvereket mutathat be.

Hiroshi Lockheimer, a társaság Android, a Chrome OS és a Play Store fejlesztéséért felelős alelnöke az egyik tweetjében azt írta, hogy nyolc évvel ezelőtt jelentették be az Android első verzióját és várhatóan nyolc év múlva is az idei október 4-ről fognak beszélgetni az emberek. Mindez arra volt utalás, hogy a webes óriás várhatóan október 4-én mutatja be az új okostelefonjait, a Pixelt és a Pixel XL-t, valamint emellett az új operációs rendszerét is, aminek a neve Andromeda. Az utóbbi a Chrome OS és az Android ötvözete lesz - erről számolt be közelebbről meg nem nevezett forrásokra hivatkozva az Android Police.

A portál a tweetből arra következtetett, hogy a belső dokumentumokban Andromédának nevezett új operációs rendszer hamarosan érkezni fog, akkor is, ha azt nem október 4-én mutatják be. A szerkesztők mindenkit biztosítottak arról, hogy a projekt nagyon is valóságos.

Tavaly novemberben a The Wall Street Journal arról tudósított, hogy az Alphabet csoportba tartozó Google két éven belül tervezi a két, eddig különálló platform egyesítését, az új operációs rendszer előzetes változatát pedig már idén bemutatná. A Google nem erősítette meg a hírt, de nem is cáfolta azt. Hiroshi Lockheimer akkor Twitter-bejegyzésében közölte, hogy kitartanak a Chrome OS mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hungi #2
    Én egy cublinux-szerű megoldásnak örülnék a legjobban
  • kvp #1
    Ha tovabbra is linux alapu, akkor semmi gond nem lehet, az android gui/lib/app csomag jol megfer a chrome os fele gui/lib/app csomaggal, foleg mivel a nagyreszuk kozos kodbol all, beleertve a bongeszot is. (az egesz alatt meg lenne a linux es a gnu fele libc kodja, szoval minden meglevo linux-os program is maradhatna)