Gyurkity Péter

Egy második erőművet ígér a Turing 2018-ra

Az eddig felemás teljesítményt felmutató cég két éven belül még brutálisabb hardvert ígér.

A napokban írtunk arról, hogy a Turing Robotics Industries (TRI) egy érdekes fejlesztés ötletével állt elő, amely terveik szerint valamikor jövőre valósulna meg. Az igencsak erős hardver a jelek szerint nem jelenti a lehetőségek végét, most ugyanis egy még brutálisabb utóddal álltak elő, amely egy évre rá futna be.

A Turing Monolith Chaconne névre keresztelt változat a közvetlen elődhöz képest már nem két, hanem egyenesen három Snapdragon 830 chip kombinált erejére támaszkodna, ehhez pedig egy 6,4 hüvelykes, 3840 x 2160 pixel felbontást támogató kijelző csatlakozna, 18 GB memória, egy 1,2 TB-os belső tároló (3 x 256 GB + 2 x 256 GB microSD) valamint egy 3600 mAh-s grafén akkumulátor kíséretében (amelyet itt nemcsak egy üzemanyagcella, hanem egy 1600 mAh-s Li-ion akkumulátor is kiegészítene). A könnyű fém burkolat érdekes formát öltene, itt szintén egyszerre négy nanoSIM-kártyát használhatnánk.

A képkészítésről a korábban is megemlített 60 megapixeles hátoldali quad-kamera, valamint annak 20 megapixeles előkapi iker-társa gondoskodna, ehhez WiGig, hangvezérléssel megvalósított ki-bekapcsolás, az úgynevezett Augmented Reality (AR) technológia, valamint a Swordfish OS társulna, az előző hírben is említett gépi tanulással, amely négy eltérő megoldás (Running Convolutional Neural Network, Natural Language Processing, Long Short-Term Memory Network, Differential Privacy) révén válna valóra. Megemlítenek még egy A.L.A.N. névre keresztelt fejlesztést is, amely nagy valószínűséggel egy digitális asszisztenst takar, bár ennek részleteiről még nem beszéltek.

A már említett 2018-as rajt még messze van, de a cég eddigi teljesítménye alapján erősen megkérdőjelezhető a bejelentés komolysága – arról nem is beszélve, hogy mennyiben mutatkozna valós igény egy ilyen komplex (és nyilván drága) megoldás iránt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #9
    Ha szakiskolában ilyen cikket adnék le "dolgozatnak" örülhetek ha instant nem tanácsolnak el...
    A célját mondjuk eléri.. itt vagyunk és klikkeltünk. Az már csak másodlagos hogy a reklámblokkolók korában élünk, aki meg tudja miért szar az sg az valószínűleg használja is őket.
  • TokraFan #8
    +1
    Szerintem az sg egy garázs project mai napig, ahol a család gyereke, család barátja vagy tkp. bárki irogathat kedvére, a szakértelem nem feltétel. Ilyen szar cikkeket képzett szakújságíró még szándékosan is képtelen lenne összehozni.
  • gothmog #7
    kivonatolom:
    -Szóval van egy hangzatos nevű cég, aki akar(?) majd -valamikor a jövőben- gyártani egy böszme erős telefont. Az egészből még csak a vágyak, meg látványtervek vannak meg.
    Na...
    Ezen felül jelentettek most be egy olyat, ami még annál is erősebb lesz. Majd egyszer. Valamikor. Talán...
  • M2 #6
    De gondolom lesz benne egy mini atomerőmű is, elvégre papíron elbírja.
  • Cat #5
    Szerintem ezt a cég se tudja. Van, amelyik a hat collos cuccát tabletnek, van, amelyik telefonnak nevezi.
  • Szefmester #4
    Az erőmű termeli az energiát basszátok meg! Ez meg zabálja maximum....

    Amikor az ember azt hiszi hogy az esgé nem mehet egy szint alá, az esgé rácáfol...
  • VolJin #3
    Csak azt felejtettétek megírni, hogy ez egy bicikli vagy egy automatizált zsiráfketrec...

    Komolyan, hogy a faszomba ír valaki úgy egy cikket, hogy nem írja le miről van szó!?! Ez egy tablet vagy telefon?
  • Jawarider #2
    Ez egy mobil lenne?
  • NEXUS6 #1
    Héhéhé!
    Lassabban srácok, ennek nagggyon paperware szaga van így!
    ;)