Gyurkity Péter

Windows 10-es kínai phablet érkezőben

A CUBE egy méretes megoldással támogatná a küszködő platformot.

Az utóbbi hónapokban egyre nyilvánvalóbbá vált a Microsoft szenvedése a mobil szegmensben, ez azonban a jelek szerint nem mindenkit rettent el attól, hogy az új Windows 10 Mobile szoftvert alkalmazza saját megoldásain. Ezúttal egy kínai gyártó lép erre az útra, mégpedig egy meglehetősen nagy telefonnal.

A CUBE stílusosan a WP10 név alatt dobja piacra új megoldását, amelynek azonban még nem minden hardveres részlete ismert, dacára annak, hogy a készülék már megtalálható a hivatalos internetes oldalon. Azt tudjuk, hogy a kijelző mérete 6,98 hüvelyk, vagyis az okostelefon egyértelműen a phablet kategóriában vitézkedik majd, ehhez a mérethez azonban inkább visszafogottnak minősíthető további komponensek társulnak, hiszen sem a 720p felbontás, sem az 1,3 GHz-es, egyelőre közelebbről meg nem nevezett Snapdragon chip, sem pedig a kereken 3000 mAh-s akkumulátor nem nevezhető brutálisnak.


A képek alapján jól látszik, hogy az USB Type-C csatlakozó nem kapott helyet a listán, a 4G LTE elérés viszont megjelenik itt, bár azt még nem tudjuk, hogy pontosan mely frekvenciasávokat támogatják majd – könnyen előfordulhat, hogy az európai sávok lemaradnak, vagyis a kontinensen a 3G marad a felhasználóknak. A szoftveres oldalon természetesen a Windows 10 Mobile fut majd, erről azonban még szintén nem árultak el részleteket, így például a Continuum funkció esetleges támogatása is kérdőjelekkel tarkított.

A cég várhatóan rövid időn belül bejelenti a pontos megjelenési dátumot és a hivatalos árat, amelyet remélhetőleg az egyéb régiókban történő felbukkanás pontos menetrendje kísér majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    Ha jó ára is lesz ilyen csonka windowsal nem hiszem.
  • zola2000 #2
    Ha 6hüvelyk alatt lenne, egy "gyenge" z8300as intel chip kerülne bele és ilyen 32giga rom társaságában az asztali windows 10 (a progiknak meg egy 64es micro sdt vennék bele) akkor még érdekelne is.
  • NEXUS6 #1
    Biztos nagy siker lesz!
    XD