Gyurkity Péter

Olcsó telefont kínál az Apple volt vezetője

Az Obi az első körben az Egyesült Királyságban dobja piacra olcsó megoldását.

John Sculley, aki korábban az Apple és a PepsiCo vezérigazgatói székében is ült, már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy az iPhone családon belül helyet kell szorítani a jóval olcsóbb megoldásoknak. A széles tömegek meghódításának kulcsát ő már 2013-ban ebben látta, új cége azonban csak most mutatta be saját szerény készülékét.

Az Obi Worldphone saját online áruházában, illetve az Amazon oldalán kínálja a felhasználóknak az MV1 névre keresztelt okostelefont, amely némileg az olcsó kínai megoldásokra hasonlít. A cél természetesen ugyanaz, hiszen itt elsősorban a vékonyabb pénztárcával rendelkezők átcsábítását szeretnék megvalósítani, ehhez pedig a szoftveres oldalon is egy alternatív utat igyekeznek bejárni. A készüléken a Cyanogen OS 12.1.1 fut, amely az Android 5.1 Lollipop verziójára épül, ez pedig az Obi Lifespeed funkcióval egészül ki, amely a gyakran használt alkalmazások gyors elérését hivatott elősegíteni.


Ami a hardvert illeti, a készülék egy kereken 5 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely a 720p felbontást támogatja. A Gorilla Glass 3 mellett az úgynevezett „lebegő” kivitelezés érdemel itt említést, hiszen a panel némileg kimagaslik az őt körülvevő műanyag burkolatból, de legalább ilyen érdekes, hogy a telefon alsó sarkait lekerítették, felül azonban maradtak a szögletes dizájn mellett. A teljesítményért a négymagos Snapdragon 212 chip felel, ehhez 2 GB RAM, egy 16 GB-os kibővíthető tároló, egy 8 és egy 2 megapixeles kamera, valamint egy 2500 mAh-s akkumulátor társul, DTS-hangzással.

Az ár 99 font, ami nagyjából 128 dollárnak felel meg, ez kedvezőnek mondható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    A kinai telefonok jelentos reszen vagy ugyanugy cyanogen fut mint ezen vagy a gyari alap android, ami tobbnyire stabilabb mint a gyartok altal modositott. Ez egy nyugati ceg altal arult, kinaban tervezett es gyartott keszulek. Kb. mint a Tescos sajatmarkas telefonok anno.
  • arty #2
    jah, fullkínai-moslékrommal :)

    ehez TALÁN lesz támogatás... talán. akkor okés.
    bár rondának akkor is ronda marad :D
  • grebber #1
    128$-ért ennél már sokkal acélosabb mobilokat lehet kapni