Gyurkity Péter

Csúcskategóriás telefonon dolgozik a LeEco

Ez azonban a korábbi pletykákhoz képest némileg szerényebb hardverrel érkezik.

A LeEco (korábban LeTV) nevű kínai gyártó készülékei már lapunk hasábjain is felbukkantak néhány alkalommal, most pedig egy csúcskategóriás megoldással készülnek, amelyről több részlet is kiszivárgott. A friss hírek némileg ellentmondanak az előzetes pletykáknak, a hardverrel azonban nem lesz különösebb gondunk.

Először az jelent meg a különböző hírportálokon, hogy a Le 2S (LeEco X720) már az új Snapdragon 821 chipre és 8 GB memóriára támaszkodna. Ezt követte a GFXBench oldalán megjelent benchmark, amely viszont némileg szerényebb hardverre utal, ugyanis a processzor feladatait itt már egy Snapdragon 820 típusú chip látja el, míg a memória mérete 4 GB-ra korlátozódik. Természetesen ez sem lebecsülendő, hiszen továbbra is egy kifejezetten gyors megoldásról van szó, ez azonban sokkal inkább belesimul a megszokott kerékvágásba.

A telefon egy 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott, amelyhez az 1080p felbontás, egy 32 GB-os belső tároló, egy 16 megapixeles hátoldali és egy 8 megapixeles előlapi kamera, hátoldali ujjlenyomat-olvasó, 3,5 mm-es jack, Type-C USB, valamint a Qualcomm Quick Charge 3.0 funkció csatlakozna. Egyes források szerint a hátoldali kamera egy iker-modul lenne, ezt azonban itt nem erősítik meg. Kínában a típus már meg is kapta a szükséges engedélyt, a megjelenésre eszerint ott nem kell sokat várni, a hivatalos bemutató azonban a hírek szerint csak szeptember első hetében esedékes.

A pontos árról és a megjelenés menetrendjéről egyelőre nem esett szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kara kán #1
    LeEco, Doogee stb. Miért kell ilyen hülye neveket adni?