Gyurkity Péter

Elkészült az Ulefone Metal

A kínai cég új telefonja tűrhető hardvert kínál a középkategóriában.

Az Ulefone egy újabb készülékről rántotta le a leplet, amely kifejezetten mainstream megoldásként érkezik, többnyire a már sokszor látott hardveres komponensekkel. Az ár miatt ez mégis kitűnő választás lehet, bár a beszerzést valószínűleg külső csatornákon keresztül kell majd megvalósítanunk.

A kereken 5 hüvelykes kijelző és a 720p felbontás visszatérő vendég ebben a kategóriában, ez számos különböző készüléken helyet kapott már. Ehhez a MediaTek MT6753 chip társul a maga nyolc magjával és 1,3 GHz-es órajelével, ezt pedig a Mali-T720 grafikus vezérlő, 3 GB memória, egy 16 GB-os kibővíthető tároló, valamint egy 3050 mAh-s akkumulátor egészíti ki – ez utóbbi valószínűleg több, mint elegendő lesz a megfelelő üzemidő biztosításához. A telefon pontos fizikai mérete 143 x 71 x 9,35 mm, ezzel a kijelző az előlap 73,6 százalékát teszi ki, a hátoldalon pedig egy ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott, amely szintén egyre divatosabb.

Ami a képkészítést illeti, itt egy 8 megapixeles hátoldali f/2.0 kamerát látunk, amely a Sony Exmor IMX 149 érzékelőre épül. Az előlapi szelfikamera mindössze 2 megapixeles, de a feladathoz ez is tökéletesen elegendő, bár a cég szoftveres úton 13 és 5 megapixeles felbontást ígér. A támogatott frekvenciasávok között ott szerepel a WCDMA 900 és 2100, valamint az FDD-LTE 800, 900, 1800, 2100 és 2600, míg a szoftveres oldalon az Android 6.0 Marshmallow fut, amely ezúttal néhány saját opcióval egészül ki (így például az ujjlenyomat-olvasóval 5 különböző alkalmazást indíthatunk el, attól függően, hogy melyik ujjunkkal érintjük azt meg).

A megjelenés az ázsiai régióban a hónap végén esedékes, az árat azonban még nem árulták el. Ez nyilván nem lesz magas, a beszerzésben pedig külső forgalmazók segítenek majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wsvap #1
    Gearbest-en 130 dolcsi előrendeléssel. Végül is, az elég korrekt ár érte.