Gyurkity Péter

Hőkamerával jön a CAT S60

Mégpedig Európában, a megszokott vastag és ellenálló burkolattal.

A Caterpillar cég nevét viselő okostelefonok (a brit Bullitt Mobile révén) már évek óta jelen vannak a piacon, legutóbb például az S40 brutális külsejéről írtunk. A készülékeket előállító vállalkozás most egy újabb példányt mutat be, mégpedig Európában.

A CAT S60 a megszokott vastag külsővel jelenik meg, ezen a téren tehát nem várhatunk komoly változást. A nagy újdonság a hőkamera, amely a FLIR jóvoltából jelenik meg a készüléken. Ennek segítségével akár 30 méteres távolságból is felfedezhetjük, jól elkülöníthetjük a különböző hőforrásokat, amely a cég magyarázata szerint ideális megoldást jelent a szolgáltatók vagy az építkezési vállalatok munkatársainak, hiszen így könnyen felmérhetővé válnak a hőszigetelések rései, a hőszivárgás okozói.


Természetesen bárki hozzájuthat majd egy-egy példányhoz, ezt ugyanis nem kizárólag az üzleti szférában dolgozó szakembereknek szánják. A telefon egy 4,7 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelző kapott, ehhez a nyolcmagos Snapdragon 617 chip, 3 GB memória, egy 32 GB-os, de tovább bővíthető belső tároló, valamint egy szintén méretes, ezúttal 3800 mAh-s akkumulátor csatlakozik, így az üzemidővel sem lesz gondunk. A szoftveres oldalon az Android 6.0 Marshmallow dolgozik, a telefon pedig akár 5 méterrel a vízfelszín alatt is egy teljes órán keresztül használható, a járda beton bevonatára pedig akár 1,8 méteres magasságból is nyugodtan elejthetjük.

Az előrendelés júniusban indul, az első körben Európában. Az ár várhatóan 600 dollárnak felel majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    Eddig csak butatelefonjaim voltak (köztük egy CAT is), de lehet, hogy ez lesz majd az első okosom.
  • syn7h37ic #2
    A flir kamerák manapság is csak 640x480 felbontással dolgoznak. de nem is kell nagyobb, a célnak tökéletes.
  • Mentol #1
    Vajon, mekkora lehet a hőkamera felbontása? A többi specifikáció már egészen jónak tűnik az eddigi melóstelókhoz képest.