Gyurkity Péter

Két okostelefont mutatott be a TP-Link

A cég az okostelefonok piacán is szeretne megjelenni, kiszélesítve eddigi profilját.

A TP-Link neve sokak számára ismerősen csenghet, bár a cég termékeit eddig többnyire a hálózati eszközök területéről ismerhettük. Az utóbbi időben jól látható módon igyekeznek szélesebbre tárni a kapukat, ezért többek között az okostelefonoknál is megjelentek néhány saját megoldással.


Az IFA alatt most egy új sorozattal próbálkoznak, amely a Neffos X nevet kapta. Ennek első két tagja az X1 és az X1 Max néven jelenik meg hamarosan a boltokban, immár némileg erősebb hardverrel, egyértelműen a középkategóriát célozva meg. Előbbi készülék egy kereken 5 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, míg utóbbi már egy 5,5 hüvelykes példányra támaszkodik, ehhez mindkettő a MediaTek Helio P10 chipet és LTE-elérést vonultat fel. A vastagság 7,95 és 7,75 mm, a panel védelméről pedig a 2.5D Gorilla Glass felület gondoskodik.


A hátoldalon egy 13 megapixeles dual-tone flash LED kamera kapott helyet, ehhez az előlapon egy 5 megapixeles változat csatlakozik. A teljes listán emellett 16 és 64 GB közötti tároló, 2 és 4 GB közötti RAM, dual-band WiFi, Bluetooth 4.1, GPS/GLONASS/GALILEO, dual-SIM opció, egy 2250 és egy 3000 mAh-s akkumulátor, egy hátoldali ujjlenyomat-olvasó, valamint az Android 6.0 Marshmallow szerepel még, a széleket pedig a hátoldalon hajlították meg, a telefonok így még vékonyabb benyomást keltenek. Az előlap fekete és fehér, a hátoldal ezüst vagy arany színben pompázik.


TP-Link Neffos X1 és X1 Max

A hivatalos megjelenés az utolsó negyedévben esedékes, az ár 199 és 249 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #2
    Erre is nagy szükség volt
  • patchaou #1
    Egy "f"-el és két "s"-el tuti beruháznék egyre :)